Shutterstock

Analyse Varkens

Biggenprijs verder omlaag in moeizame markt

24 Juni 2024 - Wouter Baan

De moeizaam lopende varkensmarkt heeft ook zijn weerslag op de Nederlandse biggenhandel. Dit drukt dan ook de DCA BestPigletPrice. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De hoop en verwachting in de sector was dat de relatief hoge biggenprijzen van dit voorjaar gecompenseerd zouden worden door aantrekkende varkensprijzen deze zomer. Deze vlieger gaat alleen niet op.

Sterker nog, niet uit te sluiten valt dat de varkensprijzen de komende weken zelfs wat wegzakken. Er lijkt sprake van sluimerende druk. Dit beeld wordt ook bevestigd door de behoorlijk stevig dalende karkasonderdelenprijzen deze week. 

Ondertussen blijft de biggenafzet moeizaam. Het aanbod is niet per se heel ruim, maar het ontbreekt vooral aan vraag. Dat is ook niet verwonderlijk gezien de teleurstellende ontwikkelingen op de varkensmarkt. Daarbij zijn er in land zorgen over Afrikaanse varkenspest die oprukt in Europa.

Op basis van de opgaven daalt de DCA BestPigletPrice deze week met €1 tot €69 per big. De Duitse VEZG-biggenprijs weet voorlopig stand te houden op €85 per big. Wel zit daar wat beweging in de toeslagen.

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden