Shutterstock

Nieuws Varkens

Van Rooi Meat houdt winst nog redelijk op peil

11 Juli 2024 - Wouter Baan

Waar anders slachterijen de winsten in 2023 vaak flink zagen afkalven, geldt dat in mindere mate voor Van Rooi Meat. Het Helmondse vleesbedrijf voerde bovendien de omzet stevig op tot net geen €1 miljard.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit het jaarverslag van de overkoepelende holding dat eind vorige maand is gedeponeerd bij de KvK. Hieruit valt op te maken dat de omzet in 2023 met een krappe 30% toenam tot €993 miljoen. Niet eerder was deze zo hoog. Hiervan wordt €375 miljoen gerealiseerd op de binnenlandse markt en €452 miljoen binnen Europa (ook niet EU-landen). Buiten Europa boekte Van Rooi €168 miljoen omzet.

Sterke balans
De winst na belastingen daalde in 2023 met 13% tot €23,6 miljoen. De winst wordt gedrukt door toegenomen (rente)kosten. Van Rooi doet het beter dan de Nederlandse concurrenten die grotere winstdalingen in hun jaarverslag vermelden. De nettowinstmarge van 2,3% is ook relatief hoog. De solvabiliteit van 58% is tevens sterk te noemen. Daarmee wordt de lijn van eerdere jaren doorgezet, toen Van Rooi ook structureel beter presteerde dan veel andere slachterijen in ons land. In tegenstelling tot eerdere jaren is er geen dividend uitgekeerd, maar gaat de winst in zijn geheel naar de reserves van het bedrijf. 

Overname Tomassen
Ondertussen groeit het bedrijf gestaag verder. In november 2023 kondigde Van Rooi aan dat slachterij Tomassen uit het Brabantse Someren is overgenomen. Uit het jaarverslag blijkt dat deze deal al eerder beklonken was, aangezien de cijfers sinds juli vorig jaar al zijn meegenomen in het groepsresultaat.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden