BB TV: Andreas van der Vis

'Boetes op overtreding fosfaat verwarren'

20 Januari 2018 - 1 reactie

Melkveehouders kunnen vanaf 1 januari 2018 afgerekend worden op het aantal fosfaatrechten, maar ook op de inzet van fosfaat. Het levert verwarring op. Welke boete geldt voor welk onderdeel, en wat is de sanctie voor het ontbreken van voldoende fosfaatrechten? Andreas van der Vis, jurist bij Countus, praat je bij.

Een ander heet hangijzer zijn de knelgevallen. Er ontbreekt namelijk een groep: degenen die onomkeerbare investeringen deden. "Het gerechtshof in Den Haag laat zich niet uit over buitensporige last op individueel bedrijfsniveau", aldus Van der Vis. Toch zijn er ook voor deze groep kansen.

Het juridische deel van de fosfaatrechten is het vervolg op de praktische invulling. Daarover vertelde Jaap Gielen eerder al. Wil je meer informatie hebben over de fosfaatrechten? Klik dan hier.

In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Reacties
1 reactie
tinus 20 Januari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10877268/boetes-op-overtreding-fosfaat-verwarren][/url]
wanneer komt frans weer aan de beurt?
Ammerlaan 21 Januari 2018
fosfaatrechten verworven op basis van juridisch eigendom, op ander ubn, wie is daar de eigenaar van? Jongveeopfokbedrijf waar het jongvee economisch eigendom blijft van het melkveebedrijf.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief