Eigen foto

Boerenbusiness Landbouwcongres

Succesvolle tweede editie Landbouwcongres

19 December 2018 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Dinsdag 18 december werd de tweede editie van het Nationaal Economisch Landbouwcongres van Boerenbusiness in Flint te Amersfoort georganiseerd. De tweede editie werd beschouwd als een groot succes. 

Het thema was: 'de economische gezondheid van de landbouwsector en het toekomstige duurzame verdienmodel'. Daarbij lag de focus vooral op het veranderende agrarische landschap. De belangrijkste thema's daarbij waren de communicatie naar de consument en duurzame landbouw. Dagvoorzitters Femke Wolthuis en Eric Bergsma creëerden een luchtige sfeer tussen de serieuze onderwerpen.

Meerdere sprekers
Cor Pierik (CBS) en Linda de Bie (Wageningen University & Research) trapten het congres af en gingen voornamelijk in op de cijfers over de sector. Pierik meldde hierbij dat de middelgrote boeren in zwaar weer verkeren. De Bie ging verder in op de inkomensraming, welke dinsdag 18 december bekend is gemaakt.

Na deze 2 sprekers was er tijd voor een pauze. Daarin werd een TED-talk gehouden door Jeen Nijboer (Rabobank). Hierin ging hij in op het Global Farmers Platform van Rabobank. Daarna was het tijd voor de laatste 2 sprekers: Hidde Boersma (wetenschapsjournalist) en Jaap van Duijn (econoom). Zij hebben de zaal aan het denken gezet over de verhouding tussen natuur en landbouw en over de wereldwijde economische trends.

Goede opkomst
De tweede editie van het Landbouwcongres werd goed bezocht. Onder de ruim 400 bezoekers waren veel positieve reacties te horen. Wolthuis en Bergsma sloten het congres af, waarna er tijd was voor de netwerkborrel. De bezoekers konden hier met elkaar sparren over de besproken thema's.

Wil je weten wat de sprekers hebben verteld, download dan hier de presentaties.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
poldes 19 December 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10880831/succesvolle-tweede-editie-landbouwcongres]Succesvolle tweede editie Landbouwcongres[/url]
sprekers meegemaakt met heel veel inhoud en overtuiging en onderbouwing.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden