Nationaal Economisch Landbouwcongres

Landbouwcongres

Dossier Landbouwcongres 2019

Het Landbouwcongres 2019 in vogelvlucht

Het zit er weer op. Op woensdag 18 december hebben we het Nationaal Economisch Landbouwcongres gehouden in Amersfoort. Met een boeiend programma, een interessant publiek van boer en business, mooie winnaars van de Boerenbusiness Awards en uitgebreide netwerkborrel.
20 December 2019
WUR Landbouwcongres

Nieuws Landbouwcongres 2019

'Gevoel bij afzetmarkt is ontzettend belangrijk'

Het enige constante van de landbouwsector is dat de boeren constant moeten veranderen. Hoe kan je in die tijden toch je hoofd boven water houden? Daar gaven Jos Verstegen, Alfons Beldman en Jan Willem van der Schans (vanuit Wageningen Economic Research) een antwoord op tijdens het Nationaal Economisch Landbouwcongres.
18 December 2019
Landbouwcongres Willem Middelkoop

Nieuws Landbouwcongres 2019

Willem Middelkoop: 'Groot grondstoftekort is nabij'

Tijdens een bevlogen, krachtige en soms ontluisterende presentatie loodste multitalent Willem Middelkoop de bezoekers van het Nationaal Economisch Landbouwcongres door de schimmige wereld achter de internationale grondstoffenhandel en welke krachten hier invloed op uitoefenen. Richting de winstgevendheid agrarische sector is Middelkoop zeer positief.
18 December 2019
Cor Pierik Landbouwcongres CBS

Nieuws Landbouwcongres 2019

Halveren veestapel kost minstens 5 miljard

De veehouderij heeft een jaarlijkse productiewaarde van €10,5 miljard. 'Het halveren van de Nederlandse veestapel kost dus minstens €5 miljard', meldt Cor Pierik, landbouweconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), op woensdag 18 december op het Nationaal Economisch Landbouw Congres in Amersfoort. 
18 December 2019
Landbouwcongres Boerenbusiness

Nieuws Landbouwcongres 2019

'Weg kiezen die minste pijn veroorzaakt'

Boeren zoeken zekerheid en perspectief. 'Daarvoor moeten zij werken aan meer onderlinge samenwerking', zo zegt Jan-Kees Goet, de secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, op woensdag 18 december tijdens het Nationaal Economisch Landbouwcongres van Boerenbusiness.
18 December 2019
Aalt Dijkhuizen

Nieuws Stikstof

Zo wil de landbouwsector stikstof reduceren

De landbouwsector wil de stikstofuitstoot reduceren, maar wel zo dat er toekomstperspectief is voor de (jonge) boeren. Het Landbouw Collectief, een samenwerking tussen belangenbehartigers en boerenprotestgroepen, heeft woensdag 20 november in Den Haag eensgezind een plan gepresenteerd om de stikstofcrisis aan te pakken.
20 November 2019
euro tarwe - agri

Opinie Kees Maas

Boeren is een economische activiteit

Soms heb je een druppel nodig die de emmer doet overlopen. Dit jaar was die druppel daar (het waren er 66 en nu snapt u waar de D van D66 voor staat). Blijkbaar gaan ze er in de politiek, Randstad en ministeries aan voorbij dat boeren een economische activiteit is.
6 November 2019
Boerenbusiness

Nieuws Boerenbusiness Awards

Grote animo voor Agribusiness Award

Het Nederlandse agrarische bedrijfsleven is enthousiast over de Agribusiness Award die Boerenbusiness in het leven heeft geroepen. In totaal heeft de redactie 41 aanmeldingen mogen ontvangen van bedrijven en organisaties die met hun product of dienst meedingen naar deze erkenning voor hun prestatie.
3 November 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox