Shutterstock

Nieuws Financiering

Boerenleenbank in Duitsland verlaagt rente

5 Juni 2019 - Wouter Baan - 1 reactie

Duitse boeren kunnen rekenen op gunstigere rentecondities, want de Landwirtschaftliche Rentenbank heeft de nominale rente met 0,1 procentpunt verlaagd. Dit is een gevolg van de ontwikkelingen op de kapitaalmarkten, meldt Agarheute.

Onder gunstige omstandigheden (kredietwaardigheid klasse A), bedraagt de effectieve rente nu 1%, met een aflostijd tot 30 jaar en een rentevaste periode van 10 jaar. In de klassen daaronder is de rentevaste periode opgerekt naar 8 jaar. Tot voor kort was dit 6 jaar.

Focus op boeren
De Landwirtschaftliche Rentenbank is een van de belangrijkste geldverstrekkers in de Duitse agrische sector en richt zich specifiek op de ondernemers in de landbouw-, de tuinbouw-, de visserij-, de bosbouw- en de energiesector.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

Financiering
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Ad 5 Juni 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10882743/boerenleenbank-in-duitsland-verlaagt-rente]Boerenleenbank in Duitsland verlaagt rente[/url]
Effectieve rente is te betalen rente ?
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox