Financiering

Arla Foods

Nieuws Melk

Arla verhoogt nabetaling over 2021 met helft

Arla verhoogt dit jaar de nabetaling van €1,00 naar €1,50 per 100 kilo melk. Dit bevestigt het bedrijf. Alle voorwaarden voor deze stap zijn aanwezig: een winstverwachting van minstens 2,8% en goede financiële ratio's.
29 Oktober 2021
grond euro

Nieuws Financiering

Stijgende kredietkosten op til voor Nederlandse boer

De Nederlandse landbouw wordt waarschijnlijk geraakt in de portemonnee door de invoering de zogeheten Basel 4-regeling. Dit houdt in dat banken anders gaan financieren, waarbij het onderpand minder zwaar meeweegt in het risicoprofiel van een onderneming.
13 Oktober 2021
Edwin Wunnekink

Nieuws FrieslandCampina

Leden keuren financiering FrieslandCampina goed

De ledenraad van FrieslandCampina heeft gisteren (woensdag 16 juni) het voorstel voor een nieuwe opzet van de ledenfinanciering goedgekeurd. Volgens de coöperatie was dit met een 'ruime meerderheid'. Op de vergadering trad Frans Keurentjes af als voorzitter en werd zijn opvolger Edwin Wunnekink (foto) officieel tot preses benoemd.
17 Juni 2021
FrieslandCampina

Nieuws Ledenfinanciering

FrieslandCampina past plan ledenfinanciering aan

FrieslandCampina heeft het voorstel voor de nieuwe ledenfinanciering, waarin financiering gekoppeld wordt aan geleverde melk via leveringscertificaten, met de achterban besproken. Het zuivelconcern heeft naar eigen zeggen goed naar de leden geluisterd en hier zijn een aantal aanpassingen aan het voorstel uitgerold.
28 Mei 2021
Boerenbusiness

Inside Melk

Financiële haken en ogen bij plan FrieslandCampina

Begin april stelde het bestuur van FrieslandCampina een nieuw systeem van financiering voor aan de leden. Wat betekent dit voorstel in de praktijk op het boerenerf?
30 April 2021
FrieslandCampina

Nieuws Ledenfinanciering

FrieslandCampina wil kapitaal koppelen aan melk

FrieslandCampina komt met een voorstel voor een toekomstbestendig ledenfinancieringssysteem waarbij financiering aan de geleverde melk gekoppeld wordt via zogeheten leveringscertificaten. Besluitvorming over de vernieuwde ledenfinanciering staat gepland op 16 juni 2021. Bij goedkeuring door de ledenraad gaat de nieuwe ledenfinanciering per 1 januari 2022 van start.
8 April 2021
euro

Nieuws FrieslandCampina

'Financiering staat parallel aan boerenzeggenschap'

FrieslandCampina zoekt oplossingen voor de knelpunten in de ledenfinanciering. Hierbij wordt onder meer gedacht aan het koppelen van het kapitaal aan de levering van melk en het terugvloeien van de resultaten het zuivelconcern via de melk naar actieve leden.
20 Oktober 2020
financieel euro Boerenbusiness

Nieuws Financiering

Bezorgdheid over nieuwe financieringsregels

De nieuwe financieringsregels die per 2023 langzaam worden uitgerold, zorgen voor bezorgdheid bij Tweede Kamerleden en geldverstrekkers. Kamerlid Jaco Geurts (CDA) stelde afgelopen week bijvoorbeeld nog dat de nieuwe normen voor banken de transitie naar kringlooplandbouw onmogelijk kan maken.
5 Oktober 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox