Lely Groep

Nieuws Management

Van der Lely vertrekt als CEO van Lely Groep

3 September 2019 - Redactie Boerenbusiness

Alexander van der Lely vertrekt als de CEO van Lely Groep. De huidige topman wordt de voorzitter van een nieuw te vormen raad van commissarissen van het familiebedrijf. Zijn opvolger is binnen het techconcern gevonden in de persoon van André van Troost, die per 1 januari 2020 de nieuwe CEO wordt.

Van der Lely is 15 jaar de CEO geweest van Lely group. Onder zijn bewind koos het bedrijf uit Maassluis ervoor om zich volledig te focussen op het ontwikkelen van robots en data voor het melkveebedrijf. Daarbij werd de productie van hooibouwmachines afgestoten. Lely is daarna uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de wereldmarkt. In 2018 boekte het bedrijf een omzet van €416 miljoen.

Toezichthouder
Van der Lely trekt zich met deze stap terug uit de dagelijkse leiding van het bedrijf. Invloed op de koers en strategie van Lely kan hij als voorzitter van de nieuw te vormen raad van commissarissen, die als toezichthouder functioneert, zeker blijven uitoefenen. Lely Groep motiveert deze stap in een verklaring dat die ervoor moet zorgen dat Lely ook in de toekomst een gezond familiebedrijf blijft.

Met zijn opvolger, André van Troost, komt er dus iemand aan het roer te staan die geen lid is van de familie. Van Troost is momenteel de vice-president Customer Care van het concern en werkt sinds 2014 voor Lely. Daarvoor was hij actief bij Procter & Gamble (een producent van onder meer wasmiddelen) en voedingsconcern Danone. De samenstelling van de raad van bestuur blijft verder ongewijzigd, meldt Lely.

Geen nieuwe strategie
Met de nieuwe topman komt er geen nieuwe strategie, zo benadrukt het bedrijf. Lely blijft zich naar eigen zeggen richten op innovatie, versterken van het distributiekanaal, verbeteren van klantgerichtheid en het verder bouwen een een winnende organisatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden