Bedrijfsnieuws Lely

Lely

Nieuws Opening Lely Campus

Stikstofreductie van 70% voor slechts 3 miljard euro

Het rekensommetje was snel gemaakt door John van der Ent, de CEO van Spar Holding. De Lely Sphere is in staat de ammoniakuitstoot van een melkveebedrijf met 70% terug te dringen en heeft een prijs van rond de €150.000. 'Je hebt ongeveer 10.000 melkveehouders, geef elke veehouder twee van die dingen en je reduceert de stikstofuitstoot met 70% voor slechts €3 miljard. Zo simpel is het', aldus Van der Ent. 'Innoveren, daar zijn we groot mee geworden en dat moeten we blijven doen.'
Donderdag 14:10 uur
Lely

Nieuws Jaarcijfers

Tekort aan componenten beïnvloedt omzet Lely sterk

Lely heeft het jaar 2021 afgesloten met een omzet van €611 miljoen, wat in lijn is met de verwachtingen van het bedrijf. over 2020 bedroeg de omzet €615 miljoen. Het orderboek voor het komend jaar noemt Lely 'zeer sterk'.
8 Maart 2022
Lely

Nieuws Oorlog

Lely trekt zich terug uit Rusland en Wit-Rusland

Lely staak onmiddellijk de commerciële activiteiten in Rusland en Wit-Rusland. Ook worden de Russische partners kritisch doorgelicht. Het bedrijf wil zich hiermee distantiëren van Rusland dat in Oekraïne een oorlog is begonnen.
4 Maart 2022
Agribusiness Award 2021

Nieuws Agribusiness Award

Lely wint Agribusiness Award 2021 met Sphere

Lely heeft met de Lely Sphere de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness gewonnen. Deze innovatie voor de melkveehouderij reduceert 70% van de stikstofuitstoot in de stal en zet de ammoniak die hierbij vrijkomt om in circulaire meststof.
25 November 2021
Lely Agribusiness Award 2021

BB TV Rik Janssen - Lely

'Ammoniak reduceren én opbrengsten creëren’

De Lely Sphere is een van de vijf innovaties die genomineerd zijn voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness. Het stalsysteem zet ammoniak om in circulaire meststof. 'Daarmee is ammoniakreductie niet alleen maar een kostenpost, maar levert het ook opbrengsten voor de boer', vertelt Rik Janssen van Lely.
11 November 2021
Lely

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Hopen dat er ruimte blijft voor innovatie in de sector'

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de derde keer de Agribusiness Award uit. De prijs voor bedrijven met een nieuw product of dienst met financieel voordeel voor de boer. Een van de genomineerden van afgelopen jaar is de Lely Orbiter. Hoe gaat het er nu een jaar later mee?  
14 Juli 2021
Lely André van Troost

Interview André van Troost

'Stikstofuitstoot daalt met innovatie een stuk sterker'

Lely is van mening dat er meer stikstofreductie te behalen is als gekozen wordt voor innovatie en technische oplossingen. André van Troost, CEO van Lely, heeft de deur in politiek Den Haag inmiddels platgelopen: 'De boeren moet in elk geval de mogelijkheid hebben om te kunnen kiezen voor innovatie.'
3 April 2021
Lely

Nieuws Jaarcijfers

Lely behaalt recordomzet in coronajaar

Ondanks de coronacrisis heeft Lely afgelopen jaar een recordomzet behaald. Dit is volgens het bedrijf het gevolg van de continu toenemende wereldwijde acceptatie van automatisering in de melkveehouderij. Het bedrijf groeide onder meer in Azië en Latijns-Amerika, waar de Lely Astronaut A5-melkrobot in trek bleek.
11 Maart 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief