Bedrijfsnieuws Lely

Lely Andre van Troost

Interview André van Troost

'Krijg het gevoel dat politiek oplossing ziet in innovatie'

'Niet halveren, maar innoveren'. Dat is het credo van Lely om uit de stikstofimpasse te raken. Daarmee predikt de machinebouwer misschien voor eigen parochie, maar toch is dit volgens CEO André van Troost wel de oplossing voor het stikstofprobleem binnen de landbouwsector. De Lely Sphere kan 70% stikstof op een melkveebedrijf reduceren, maar zo'n systeem kost wel €170.000. En dus is het bedrijf wel afhankelijk van overheidsgeld. 'Zonder subsidies is het lanceren van de Lely Sphere en andere reductiemethoden een stuk lastiger.'
3 September 2022

Boerenbusiness Agribusiness Award

Efficiënter bemesten met de Lely Sphere

Sander Woestenenk, verkoopadviseur van de Lely Sphere, vertelt meer over de deelname van Lely aan de Agribusiness Award, de werking van de Sphere en hun plannen voor de toekomst. 'Nederland is een innovatief land. Dit is één van de innovaties die kan bijdragen aan een duurzame toekomst voor boeren en hun bedrijf.'
25 Juli 2022
Lely Sphere

Nieuws Lely, Rabo en FrieslandCampina

Stormloop op stikstofpilot met Lely Sphere

Er is onder melkveehouders zeer veel animo om mee te doen aan de pilot voor stikstofreductie met de Lely Spere. Hierin trekt de machinebouwer samen op met FrieslandCampina en Rabobank. In deze pilot is ruimte voor het plaatsen van 96 Lely Spheres, verspreid over Nederland. 'Binnen twee uur was de pilot al ruim overschreven', aldus Lely.   
15 Juli 2022
Lely

Nieuws Opening Lely Campus

Stikstofreductie van 70% voor slechts 3 miljard euro

Het rekensommetje was snel gemaakt door John van der Ent, de CEO van Spar Holding. De Lely Sphere is in staat de ammoniakuitstoot van een melkveebedrijf met 70% terug te dringen en heeft een prijs van rond de €150.000. 'Je hebt ongeveer 10.000 melkveehouders, geef elke veehouder twee van die dingen en je reduceert de stikstofuitstoot met 70% voor slechts €3 miljard. Zo simpel is het', aldus Van der Ent. 'Innoveren, daar zijn we groot mee geworden en dat moeten we blijven doen.'
30 Juni 2022
Lely

Nieuws Jaarcijfers

Tekort aan componenten beïnvloedt omzet Lely sterk

Lely heeft het jaar 2021 afgesloten met een omzet van €611 miljoen, wat in lijn is met de verwachtingen van het bedrijf. over 2020 bedroeg de omzet €615 miljoen. Het orderboek voor het komend jaar noemt Lely 'zeer sterk'.
8 Maart 2022
Lely

Nieuws Oorlog

Lely trekt zich terug uit Rusland en Wit-Rusland

Lely staak onmiddellijk de commerciële activiteiten in Rusland en Wit-Rusland. Ook worden de Russische partners kritisch doorgelicht. Het bedrijf wil zich hiermee distantiëren van Rusland dat in Oekraïne een oorlog is begonnen.
4 Maart 2022
Agribusiness Award 2021

Nieuws Agribusiness Award

Lely wint Agribusiness Award 2021 met Sphere

Lely heeft met de Lely Sphere de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness gewonnen. Deze innovatie voor de melkveehouderij reduceert 70% van de stikstofuitstoot in de stal en zet de ammoniak die hierbij vrijkomt om in circulaire meststof.
25 November 2021
Lely Agribusiness Award 2021

BB TV Rik Janssen - Lely

'Ammoniak reduceren én opbrengsten creëren’

De Lely Sphere is een van de vijf innovaties die genomineerd zijn voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness. Het stalsysteem zet ammoniak om in circulaire meststof. 'Daarmee is ammoniakreductie niet alleen maar een kostenpost, maar levert het ook opbrengsten voor de boer', vertelt Rik Janssen van Lely.
11 November 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief