Agrifirm

Nieuws Reorganisatie

Agrifirm gaat snijden in de kosten

28 Februari 2020 - 11 reacties

Agrifirm gaat een reorganisatie doorvoeren om in de kosten te snijden. Per 1 oktober zullen daardoor 25 arbeidsplaatsen verdwijnen.

De reorganisatie bij de coöperatie vindt plaats binnen de stukgoed- en meststofvestigingen en heeft waarschijnlijk te maken met teruglopende afzetcijfers in de afgelopen jaren. Zowel de afzet van mengvoer, kunstmest als gewasbeschermingsmiddelen pakt al een aantal jaren op rij lager uit. Een woordvoerder van Agrifirm geeft aan dat de reorganisatie bedoeld is om de kosten per goederenstroom te verlagen.

Met de reorganisatie worden er 4 locaties gesloten. Dit betreffen: Langeweg en Zeewolde (met uitzondering van de graanactiviteiten), Hoogezand en Nieuw-Amsterdam.

Drie centrale locaties
Vanaf oktober komen er 3 centrale distributiecentra, verspreid over het land. Emmeloord wordt de centrale locatie voor zak- en stukgoed, met satellietvestgingen op Texel en in Margraten. Utrecht wordt de uitvalsbasis voor de meststoffen, met satellietvestingen in Oss en Drachten.

Voor de distributie van gewasbeschermingsmiddelen komen er 2 centrale vestigingen, in Meppel en Son. De klanten van Agrifirm zullen niets merken van de reorganisatie, belooft de woordvoerder.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
11 reacties
down under 28 Februari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10886028/agrifirm-gaat-snijden-in-de-kosten]Agrifirm gaat snijden in de kosten[/url]
"De klanten van Agrifirm zullen niets merken van de reorganisatie, belooft de woordvoerder."

Ik mag hopen van wel!!!!
Hierdoor worden hun producten goedkoper toch?

Abonnee
truus 28 Februari 2020
weg gaan bij die club
info 28 Februari 2020
Laatste regel klopt zeker niet die 25 personen hebben altijd een zekere uitstraling naar klanten .
De kosten zullen zeker toenemen wanneer deze over grotere afstanden moeten worden vervoerd , voor een optimale concurrerende prijs is de actieradius erg belangrijk , dan wanneer men spuitmiddelen nodig heeft zal dit vaak snel nodig zien vooral bij een snel opkomende ziekte van het gewas. Al met al niet best deze ontwikkeling voor een coop. die zich overal mee bezig meent te houden. Volgens mij is veevoerproductie hun hoofdzaak. bv. mest past daar niet bij.
Abonnee
mt 29 Februari 2020


Kwaliteit van het dure voer is beneden de maat! Zijn er al veel weg bij deze wijsneuzen club..
drent 29 Februari 2020
zeer jammer dat er steeds meer vestigingen in de buurt gaan sluiten, je moet immers snel kunnen schakelen en dan is het handig dat er nog een afhaalpunt voor spuitmiddelen in de buurt is. Bijzonder vind ik wel dat onze vestiging bij welkoop is waar het personeel toch al loopt, nou ja bij nood is er altijd de concurrent nog met als gevolg dat er grote kans is dat je helemaal overgaat.
kennert 1 Maart 2020
drent schreef:
zeer jammer dat er steeds meer vestigingen in de buurt gaan sluiten, je moet immers snel kunnen schakelen en dan is het handig dat er nog een afhaalpunt voor spuitmiddelen in de buurt is. Bijzonder vind ik wel dat onze vestiging bij welkoop is waar het personeel toch al loopt, nou ja bij nood is er altijd de concurrent nog met als gevolg dat er grote kans is dat je helemaal overgaat.
zeker op het zand met jullie hoge gif gebruik is het lastig als je ver moet rijden voor je middel, ik zou maar een grote bus kopen.
profiteur 1 Maart 2020
hoezo, ik hoor steeds vaker, voor een potje kunnen we niet komen
drent 1 Maart 2020
hoge gifgebruik? Verklaar je nader, volgens mij wordt in zeeland de uien zowat platgespoten tegen insecten terwijl wij dat niet eens nodig zijn.
info 4 Maart 2020
Kennert je praat wartaal denk eens beter na voordat je wat roept. Kom maar eens met cijfers dan communiceren we verder.
piet 5 Maart 2020
Ik dacht dat de landbouw een gif gebruikt. Nu geven jullie zelf toe dat er (VEEL) gif gebruikt wordt.
Abonnee
akkerbouwbrabant 5 Maart 2020
wie geeft dat toe? er is iemand hier die zoiets roept.
wil niet zeggen dat er werkelijk veel gebruikt wordt.
en als jij gewasbeschermingsmiddelen gif noemt mag je medicijnen die jij bij de dokter of apotheek haalt ook gerust gewoon GIF noemen hoor Piet.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws melk

Eerste ontbossingsvrije soja aangekomen in Nederland

Analyse Voer

Hoe voerbedrijven omgaan met krimpende veestapel

Nieuws Granen

Recordprijs voor granenpool Agrifirm

Interview Dick Hordijk

'Geen leveringsproblemen voor voer en kunstmest'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief