Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Nieuws Stikstofcrisis

Landbouw Collectief maakt afgeslankte doorstart

4 Juni 2020

Het Landbouw Collectief wil een doorstart als gezamenlijk politiek/bestuurlijk, actievoerend en communicatie-en overlegorgaan. LTO, FDF en DDB ondertekenden de persverklaring van de vernieuwde collectie echter niet.

De overgebleven 9 partijen verklaren dat voor samenwerking in de oude structuur voor het Landbouw Collectief geen draagvlak is. Het lukt ook niet om gezamenlijk tot een nieuwe structuur te komen.

FDF alleen verder?
Een aantal partijen wil meer vrijheid in hun communicatie, terwijl anderen juist aan de werkwijze van het Landbouw Collectief, zoals het was met gezamenlijke verklaringen, willen vasthouden. De meeste partijen binnen het collectief zien voor Farmers Defence Force een meer vrije rol en effectievere inzet buiten het Landbouw Collectief. Maar hier denkt FDF zelf anders over, melden de partijen in de verklaring.

In gesprek blijven met iedereen
Ondanks deze meningsverschillen verklaart een groep van 9 van de 13 partijen echter wel met iedereen te willen blijven overleggen over communicatie en actievoeren. Het is volgens hen gebleken dat zij elkaar in de afgelopen periode sinds het begin van de boerenprotesten in oktober 2019 feilloos weet te vinden, schrijven de 9 van de 13 partijen uit het collectief in een gezamenlijke verklaring.

Deze partijen die de verklaring hebben ondertekend, zijn het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), Netwerk Grondig, Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV),  Agractie Nederland, Federatie Vleesveestamboeken Nederland, Nederlandse Federatie Edelpelsdierhouderij, Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief