Landbouw Collectief

boerenprotest

Achtergrond Belangenbehartiging

Keert het krachtige Landbouwcollectief terug?

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) neemt het initiatief voor een doorstart van het Landbouwcollectief. Leden roepen de vakbonden in andere agrarische sectoren, zoals de POV (varkenshouderij), NAV (akkerbouw), FVN (vleesvee) en NVP (pluimveehouderij) op de krachten te bundelen tot een Landbouwcollectief 3.0.
9 Oktober 2020
boerenprotest

Nieuws Stikstofcrisis

Landbouw Collectief maakt afgeslankte doorstart

Het LandbouwCollectief wil een doorstart als gezamenlijk politiek/bestuurlijk, actievoerend en communicatie-en overlegorgaan. LTO, FDF en DDB ondertekenden de persverklaring van de vernieuwde collectie echter niet.
4 Juni 2020
boerenprotest

Nieuws Landbouw Collectief

Landbouw Collectief in andere vorm verder

De naam Landbouw Collectief wordt door het samenwerkingsverband van 13 verschillende belangengroeperingen in de agrarische sector niet meer als zodanig gebruikt. In tegenstelling tot de werkwijze sinds begin oktober, zal ook niet of nauwelijks meer met de naam Landbouw Collectief worden gecommuniceerd.
20 Mei 2020
boerenprotest

Boerenbusiness Mini-enquête

Hoe denkt u over de belangenbehartiging?

Hoe denkt u over de agrarische belangenbehartiging in Nederland? Geef uw mening en doe mee aan onze mini-enquête op Boerenbusiness.nl.
15 Mei 2020
boerenprotest

Nieuws Stikstofcrisis

Landbouw Collectief sluit de rijen

Het Landbouw Collectief heeft gisteravond (woensdag) afgesproken geen energie meer te verspillen aan onderlinge meningsverschillen. Besloten is nog meer dan voorheen te investeren in het elkaar te versterken en zo het boerenbelang te dienen. In het bijzonder wat betreft het stikstofdossier.
14 Mei 2020

BB TV Jeroen van Maanen

'Landbouw Collectief zeker niet opgeheven'

Het Landbouw Collectief is niet opgeheven, zegt woordvoerder Jeroen van Maanen. Daarmee reageert hij op het vertrek van LTO Nederland afgelopen weekend. Ook gaat hij in een gesprek met Wouter Baan in op het vertrek van LTO-voorman Marc Calon en het voerspoor van landbouwminister Carola Schouten. 
13 Mei 2020
boerenprotest

Nieuws Stikstofcrisis

Landbouw Collectief kan blijven samenwerken

De partijen binnen het Landbouw Collectief blijven ondanks het vertrek van LTO Nederland met elkaar samenwerken op het stikstofdossier. Waar mogelijk wordt de komende periode bekeken of samenwerking met LTO kan worden gezocht. 
11 Mei 2020
LTO Boerenbusiness

Nieuws Stikstofcrisis

LTO Nederland stapt uit het Landbouw Collectief

LTO Nederland is uit het Landbouw Collectief gestapt. De belangenbehartiger vindt zichzelf onvoldoende uit de verf komen binnen het monsterverbond van 13 boerenorganisaties. Bovendien zijn de meningsverschillen binnen het collectief te hoog opgelopen.
10 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden