Evan El-Amin / Shutterstock.com

Nieuws Coronacrisis

Trump trekt miljard extra uit voor opkoop voedsel

25 Augustus 2020

President Donald Trump trekt nog eens $1 miljard uit om voedselvoorraden op te kopen die bedoeld zijn om arme Amerikanen door de coronacrisis heen te trekken.

Trump trok aan het begin van de coronacrisis al flink de portemonnee. Tussen april en juni werd al $3 miljard vrijgemaakt voor het opkopen van voedselvoorraden, waarvan het programma luistert naar de naam: 'Farmers to Families Food Box program'. De voedselvoorraden die worden opgekocht, zouden aanvankelijk bestemd zijn voor de horeca die door de coronacrisis minder volume afneemt.

De president maakte de verruiming van het budget gisteren (24 augustus) bekend rondom de conventie van de Republikeinse partij dat deze week plaatsvind in Charlotte (North Carolina). Na afloop van de conventie bezocht Trump, geflankeerd door dochter Ivanka en landbouwminister Sonny Perdue, een voedseldistributiecentrum verderop in de staat waarbij hij extra geld beloofde. 

Presidentsverkiezingen 
In aanloop naar de presidentsverkiezing die in november plaatsvindt, is het extra geld handig getimed. De president maakt zich hiermee waarschijnlijk populair onder de bevolking en zijn boerenachterban. Sceptici zeggen dat het geld niet op de goede plek terecht komt.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Nieuws Varkensmarkt

Varkensprijs in China worstelt met lockdown

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief