Coronacrisis

euro Boerenbusiness

Nieuws Coronasteun

903 landbouwwerkgevers dreigen NOW mis te lopen

In de coronacrisis konden ondernemers financiële steun krijgen via de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Daarmee konden werknemers worden doorbetaald. Nu dringt de tijd om de definitieve aanvragen daarvoor in te dienen. Binnen de landbouwsector hebben 903 werkgevers dat nog niet gedaan, meldt het UWV.
25 Januari 2023
supermarkt china varkensvlees

Analyse Varkens

Lage varkensprijs in China komt niet alleen door covid

De varkensprijzen in China zitten in een glijvlucht naar beneden. De snel oplopende coronabesmettingen in het Aziatische land remmen de vraag naar varkensvlees. Maar dat is slechts een deel van de werkelijkheid.
17 Januari 2023
export graanexport

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Het Chinese zero-tolerance beleid inzake corona levert steeds meer belemmeringen voor de handel op. In sommige landen zien exporteurs zich voorlopig zelfs genoodzaakt de export van onder andere rund- en varkensvlees op te schorten. Analisten zien bovendien ook een link tussen de flinke prijsval op de Global Dairy Trade en de lockdowns in China. Vleesexporteur Vion herkent de vertragingsproblematiek, maar zegt de situatie wel goed onder controle te hebben.
5 Mei 2022
china Coronavirus

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

De omzet van de Chinese zuivelgigant Yili blijft, mede door overnames, groeien. Vorig jaar steeg de omzet met 14% en nam de winst zelfs met bijna 25% toe. In het eerste kwartaal van dit jaar is wederom een forse omzettoename zichtbaar.
2 Mei 2022
Tonnies

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Tönnies heeft een moeilijk jaar achter de rug. Corona en Afrikaanse varkenspest (AVP) hebben bedrijven in de Duitse vleesbranche in een lastig parket gebracht.
27 April 2022
slachterij china varkensvlees

Nieuws Varkensmarkt

Varkensprijs in China worstelt met lockdown

De varkensprijzen in China bewegen al 4 maanden neerwaarts. Om de prijsval te stoppen, heeft de Chinese overheid besloten om opnieuw varkensvlees op te kopen om daarmee de staatsreserves aan te vullen. De strenge lockdown in Shanghai heeft onder andere een drukkend effect op de prijzen.
11 April 2022
euro Boerenbusiness

Nieuws Coronasteun

Helft werkgevers landbouw dreigt NOW mis te lopen

Van alle werkgevers in de landbouwsector die een voorschot hebben ontvangen in het kader van de NOW, heeft de helft nog geen definitieve berekening (of uitstel) aangevraagd. Dit moeten zij doen voor 31 maart, anders moet het voorschot worden terugbetaald.
3 Maart 2022
euro economie portemonnee

Nieuws Coronasteun

Meer boeren vragen TVL aan in vierde kwartaal

De landbouwsector heeft in het laatste kwartaal van 2021 tot nu toe €94 miljoen aan coronasteun gekregen uit de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). In totaal werden door 5.920 agrarisch ondernemers een aanvraag gedaan, blijkt uit cijfers van de RVO. Dat zijn er meer dan in de vier kwartalen daarvoor. In het derde kwartaal van 2021 vroegen 3.846 ondernemers uit de landbouwsector steun aan. Nog niet alle aanvragen zijn afgehandeld. 
21 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox