Coronacrisis

export graan tarwe graanexport

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Het Chinese zero-tolerance beleid inzake corona levert steeds meer belemmeringen voor de handel op. In sommige landen zien exporteurs zich voorlopig zelfs genoodzaakt de export van onder andere rund- en varkensvlees op te schorten. Analisten zien bovendien ook een link tussen de flinke prijsval op de Global Dairy Trade en de lockdowns in China. Vleesexporteur Vion herkent de vertragingsproblematiek, maar zegt de situatie wel goed onder controle te hebben.
5 Mei 2022
china Coronavirus

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

De omzet van de Chinese zuivelgigant Yili blijft, mede door overnames, groeien. Vorig jaar steeg de omzet met 14% en nam de winst zelfs met bijna 25% toe. In het eerste kwartaal van dit jaar is wederom een forse omzettoename zichtbaar.
2 Mei 2022
Tonnies

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Tönnies heeft een moeilijk jaar achter de rug. Corona en Afrikaanse varkenspest (AVP) hebben bedrijven in de Duitse vleesbranche in een lastig parket gebracht.
27 April 2022
slachterij china varkensvlees

Nieuws Varkensmarkt

Varkensprijs in China worstelt met lockdown

De varkensprijzen in China bewegen al 4 maanden neerwaarts. Om de prijsval te stoppen, heeft de Chinese overheid besloten om opnieuw varkensvlees op te kopen om daarmee de staatsreserves aan te vullen. De strenge lockdown in Shanghai heeft onder andere een drukkend effect op de prijzen.
11 April 2022
geld Subsidie

Nieuws Coronasteun

Helft werkgevers landbouw dreigt NOW mis te lopen

Van alle werkgevers in de landbouwsector die een voorschot hebben ontvangen in het kader van de NOW, heeft de helft nog geen definitieve berekening (of uitstel) aangevraagd. Dit moeten zij doen voor 31 maart, anders moet het voorschot worden terugbetaald.
3 Maart 2022
euro economie portemonnee

Nieuws Coronasteun

Meer boeren vragen TVL aan in vierde kwartaal

De landbouwsector heeft in het laatste kwartaal van 2021 tot nu toe €94 miljoen aan coronasteun gekregen uit de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). In totaal werden door 5.920 agrarisch ondernemers een aanvraag gedaan, blijkt uit cijfers van de RVO. Dat zijn er meer dan in de vier kwartalen daarvoor. In het derde kwartaal van 2021 vroegen 3.846 ondernemers uit de landbouwsector steun aan. Nog niet alle aanvragen zijn afgehandeld. 
21 Februari 2022
euro Duitsland

Nieuws Coronasteun

Duitsland verlengt coronasteun tot eind juni

De politiek in Duitsland is het eens geworden over verlenging van de corona steunpaketten in het land tot eind juni dit jaar. Daarover zijn de nationale en minister van Economische zaken en de betrokken ministers van de Duitse deelstaten het eens geworden.
16 Februari 2022
olie grondstof

Analyse Olie

Olieprijs kan even op adem komen

De oliemarkt heeft een rustige week achter de rug. Na een flinke prijsstijging in de achterliggende tijd kan de markt even op adem komen. De prijs van een vat Brent-olie schommelde de afgelopen dagen rond de $90 per vat. Toch liggen verdere prijsstijgingen - om uiteenlopende redenen - voor de hand.
11 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief