Shutterstock

Nieuws Aviko

Aviko Rixona en Unilever sluiten overeenkomst

25 September 2020 - Kimberly Bakker

Aviko Rixona, onderdeel van Aviko, heeft een strategische overeenkomst gesloten met Unilever. Ook neemt Aviko Rixona een productielocatie in het Noord-Duitse Stavenhagen over van Unilever. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Aviko Rixona produceert aardappelgranulaat en aardappelvlokken die via de voedingsmiddelenindustrie een weg vinden tot het foodservicekanaal en de retailmarkten. Vrijdag 25 september maakt het bedrijf de acquisitie van de productielocatie van Unilever in Stavenhagen bekend. Deze fabriek verwerkt aardappelen tot merkproducten (waaronder Knorr en Pfanni) en producten voor de andere vestigingen van Unilever. De merken blijven in eigendom van Unilever.

Wereldmarktleider worden
Naast de acquisitie van deze fabriek, sluit het bedrijf ook een strategisch partnership met Unilever. "De wereldwijde vraag naar aardappelgranulaat en -vlokken neemt toe en wordt deels gedreven door de sterke groei in de vraag naar zoute snacks", zo licht Chris Deen, de CEO van moederbedrijf Aviko Groep toe. "De acquisitie sluit aan op Rixona's ambitie om wereldmarktleider te worden in aardappelgranulaat en -vlokken."

"Wij zijn verheugd over de overname, omdat die aansluit bij onze ambitie om een leidende positie te nemen in plantaardige ingrediënten", zo zegt Albert Markusse, de CEO van Royal Cosun, waar Aviko een onderdeel van is. De overname is gemeld bij de Duitse mededingingsautoriteit en wordt naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden