Royal FrieslandCampina

Nieuws Benoeming

Cosun haalt nieuwe topman bij FrieslandCampina op

14 December 2020 - Redactie Boerenbusiness

Hans Meeuwis wordt de nieuwe topman van voedingsconcern Royal Cosun. Hij volgt Albert Markusse op, die op 1 juni 2021 vertrekt. Meeuwis (54) is goed bekend met het coöperatieve bedrijfsleven, want hij komt van zuivelconcern Royal FrieslandCampina. 

Dit heeft Cosun maandagochtend bekendgemaakt. Meeuwis is bij FrieslandCampina nu president van de Business Group Dairy Essentials en lid van het Executive Leadership Team. "Wij zijn bijzonder verheugd Hans Meeuwis bij Cosun te verwelkomen", zegt Dirk de Lugt, voorzitter van de Raad van Beheer van Cosun, in de verklaring. "Hans heeft een uitstekende track record bij een beursgenoteerde organisatie én bij een coöperatie."

Volgens De Lugt brengt Meeuwis een schat aan ervaring mee, die "instrumenteel is om de ingezette strategie, gericht op verdere groei en innovatie in plantaardige oplossingen voor voeding voor mens en dier, biobased non-food toepassingen en groene energie, te continueren. De komst van Hans Meeuwis zal de implementatie van onze visie versnellen. Hij is goed gepositioneerd om het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van Cosun succesvol te leiden."

Hans Meeuwis heeft scheikunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij was ruim 15 jaar werkzaam voor DSM. Sinds 2014 werkt hij voor FrieslandCampina.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden