Bedrijfsnieuws Cosun Beet Company

Interview Dirk de Lugt

‘52 euro wordt de bodem voor bietenprijs 2022’

Het rendement van de suikerbietenteelt ligt bij menig teler onder het vergrootglas, zeker nu de kostprijs van de teelt stijgt. Dirk de Lugt, voorzitter van coöperatie Royal Cosun, praat met Niels van der Boom over de ontwikkelingen op de suikermarkt, in het bietenteelt, het rendement en de bietenprijs. 
2 November 2022
suikerbieten bietenoogst Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Suikergehalte neemt toe en is bovengemiddeld

Het suikergehalte is toegenomen in de 4e week van de suikerbietencampagne en komt uit op 16,4%. Het tarrapercentage blijft gelijk vergeleken vorige week meldt Cosun Beet Company.
14 Oktober 2022
Arwin Bos

Nieuws Benoeming

Bos volgt De Lugt op als voorzitter van Cosun

Arwin Bos wordt de nieuwe voorzitter van de raad van beheer van coöperatie Cosun. De akkerbouwer uit Nieuw-Vennep volgt medio volgend jaar Dirk de Lugt op. Bos is nu al vice-voorzitter van de coöperatie, eigenaar van het gelijknamige voedingsconcern Royal Cosun.
1 September 2022
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Cosun sleutelt aan opzet van bietenprijs

Cosun gaat de calculatie van de jaarlijkse bietenprijs aan de aangesloten leden-telers vanaf dit jaar aanpassen. Hiermee hoopt het coöperatieve concern dat de hoogte van de bietenprijs beter aansluit op de actuele ontwikkelingen op de suikermarkt. Over de oogst van dit jaar kan dat, gelet op de huidige ontwikkelingen op de mondiale suikermarkt, dan een hogere bietenprijs inhouden. 
30 Juni 2022
suikerbieten

Analyse Suiker

Chinese suikerproductie groeit naar 10 miljoen ton

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw verwacht dat China in seizoen 2022/2023 een productie van 10 miljoen ton suiker realiseert. Ook in andere belangrijke suikerproducerende regio's wordt meer suiker verwacht. Toch heeft dat nog geen effect op de notering. Die blijft vasthouden aan de koers van ruwe olie.
12 Mei 2022
suikerbieten bietenzaaien Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Veel overzaai suikerbieten door korstvorming

De afgelopen week is er een behoorlijk areaal overgezaaid in de suikerbieten door korstvorming. Dat areaal neemt de komende dagen nog toe, verwacht Cosun. Bovendien is ook de bladluis weer actief in de suikerbieten.
28 April 2022
suikerbieten zaaien bietenzaaien Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Overzaai ligt op de loer bij suikerbieten

De neerslag van afgelopen week heeft een einde gemaakt aan de vlotte zaai van suikerbieten. Bijna 80% is gezaaid, maar door de mindere weersomstandigheden is het zaak de gezaaide percelen en veldopkomst goed in de gaten te houden.
14 April 2022
Cosun

Nieuws Management

Cosun ziet voorzitter raad van toezicht opstappen

Johan van Driel is opgestapt als voorzitter van de raad van toezicht van voedingsconcern Cosun. Van Driel, die mede een akkerbouwbedrijf in Nieuw-Beijerland runt, heeft deze functie nog geen twee jaar bekleed. Hij stapt ook uit de raad van toezicht, het orgaan bij het coöperatieve concern Cosun dat vergelijkbaar is met een raad van commissarissen. 
25 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief