Bedrijfsnieuws Cosun Beet Company

Arwin Bos

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Arwin Bos is sinds deze zomer de voorzitter van de raad van beheer van Cosun. De akkerbouwer uit Nieuw-Vennep neemt in een boeiende periode het stokje over van zijn voorganger Dirk de Lugt. Cosun is volop aan de gang haar plantaardige strategie uit te voeren, maar komt in dit traject met haar leden de nodige uitdagingen tegen in de politiek en op het land. In een exclusief interview met Boerenbusiness benoemt Bos deze uitdagingen. Aan zijn enthousiasme doet het niets af. 'We zetten mooie stappen.'
5 December 2023
suikerunie Cosun

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Cosun Beet Company draait dit seizoen zijn eerste volwaardige campagne met biologisch geteelde suikerbieten. Dit wordt gedaan op de fabriek in het Noord-Duitse Anklam. Al vijf jaar lang experimenteert de coöperatie met de teelt en productie van biologische suiker. De marktperspectieven zijn goed, zo zegt Cosun tegen Duitse media.
1 December 2023
Mieke Philipsen

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Royal Cosun gaat een nieuwe chief financial officer (CFO) aanstellen. Mieke Philipsen wordt met ingang van 15 februari 2024 de nieuwe financiële baas van het coöperatieve foodconcern uit Breda. Philipsen, nu nog CFO bij Rousselot in Son, volgt dan Hans Schuil op. Schuil stapt over naar de suikerdivisie van Cosun: de Cosun Beet Company. 
4 Oktober 2023
Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Vreugdenhil Dairy Foods stapt in de markt zuivelvervangers. Daarmee boort de melkpoederproducent een nieuwe markt aan, waarbij de grondstof niet van koeien maar van planten afkomstig is. Het bedrijf trekt hierin samen op met Cosun. 
2 Augustus 2023
suikerbieten bietenoogst

Nieuws 7e Actieprogramma

Teleurstelling bij Cosun om winterteeltenlijst

Verbazing en teleurstelling zijn ontstaan bij bietenverwerker Cosun na publicatie van de 'winterteeltenlijst' in het kader van het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn. Alleen wanneer suikerbieten ná 1 november worden gerooid, geldt het gewas als winterteelt. Dit terwijl juist bieten veel stikstof opnemen, zo beargumenteert de coöperatie.
21 April 2023
suikerbieten bietenzaaien bietenzaad

Nieuws suikerbieten

Bietenzaai dreigt laatste sinds telling te worden

De bietenzaai loopt tot nu toe ver achter op andere jaren en dreigt zelfs de laatste te worden sinds de telling vanaf 2003. De latere zaai zal zich naar verwachting uiten in een lagere suikeropbrengst. De enige regio waar wel fors gezaaid is afgelopen week is op de Noordelijke Klei.
13 April 2023
suikerbieten

Nieuws Agribusiness

Cosun wil versneld groei in biobased oplossingen

Cosun wil in een hoger tempo groeien in de ontwikkeling en productie van biobased oplossingen. Het coöperatieve foodconcern heeft daarvoor een nieuwe business unit Cosun Biobased opgericht. Cosun heeft vandaag (donderdag 6 april) bekend gemaakt dat Geert-Jan Beijering per 1 juli wordt benoemd tot directeur van dit onderdeel. 
7 April 2023
Cosun Hans Meeuwis

Nieuws Jaarcijfers

Cosun nog niet content met fors verbeterde resultaten

Cosun heeft de omzet en het bedrijfsresultaat over het afgelopen jaar fors kunnen verbeteren. Het coöperatieve foodconcern, eigenaren van onder meer de bedrijven Aviko, Beet Company en Sensus, zag het verkochte volume groeien en kon hogere prijzen aan haar klanten in de keten doorberekenen. Toch is topman Hans Meeuwis nog niet tevreden over het uiteindelijk rendement van Cosun.
9 Februari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden