AgruniekRijnvallei

Nieuws AgruniekRijnvallei

AR ziet kansen ondanks krimpende markt

13 Januari 2021

Ondanks een turbulent jaar, met veranderende marktomstandigheden, heeft AgruniekRijnvallei een goed jaar achter de rug. Er zijn meer diervoerders afgezet dan in 2019 en ook de omzet is gestegen. Ondanks een krimpende markt ziet het bedrijf groeikansen in de markt.

AgruniekRijnvallei heeft in 2020 bijna 675.000 ton diervoerder afgezet. Ten opzichte van 2019 is het een toename van ruim 3%. Alle sectoren hebben een bijdrage geleverd aan de groei, maar met name in de rundveesector heeft de onderneming nieuwe klanten aan kunnen boren. Martin Grift, de algemeen directeur van AgruniekRijnvallei, is blij met de positieve klantenbalans. "Aan het begin van het jaar zagen we groeimogelijkheden, maar als je vervolgens lastige marktomstandigheden (de coronacrisis, de problemen omtrent opbrengsten in de landbouw en de stikstofdiscussie) op je af ziet komen, dan kan het toch wel spannend worden."

Kansen in de markt
Ook financieel gezien heeft AgruniekRijnvallei een goed jaar gehad, al worden de exacte resultaten pas eind februari/begin maart naar buiten gebracht. Ook voor het jaar 2021 zijn de vooruitzichten niet slecht. "Onze ambitie is om positief in de klantenbalans te blijven en verder te groeien, en dit acht ik haalbaar. Het zijn geen gemakkelijke tijden voor agrarisch ondernemers, maar wij zien zeker kansen om onze goede positie te behouden", aldus Grift.

Grift geeft daarnaast desgevraagd aan te verwacht dat de voerprijzen in de eerste helft van 2021 gaan stijgen. "Er zit een voerprijsstijging aan te komen en daar zitten we eigenlijk middenin."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox