Shutterstock

Nieuws Overname

De Heus doet na maand pluimveeslachterijen weg

2 Maart 2021 - Redactie Boerenbusiness

Koninklijke De Heus doet al na een maand de pluimveeslachterijen van Van Miert weer van de hand. De 2 productielocaties in Breukelen en Hunsel, met een totale slachtcapaciteit van 850.000 kuikens per week, worden overgenomen door Exportslachterij Clazing. De Heus verwerft hierdoor een minderheidsbelang in Clazing.

Dit heeft het particuliere voerconcern dinsdag (2 maart) bekendgemaakt. Ruim een maand geleden kondigde De Heus aan Van Miert over te nemen. Hiermee wilde het concern het voortbestaan van de slachterij, die te lijden heeft onder de coronacrisis, garanderen, zodat ook de pluimveehouders konden blijven leveren. Met de deal met Clazing blijft volgens De Heus 'de slachtcapaciteit gewaarborgd en ontstaat er een Nederlandse slachterijcombinatie met een gezond toekomstperspectief'.

Zelfstandige koers
De Heus verklaart zich primair te willen blijven richten op haar kernactiviteit: diervoeders. Pluimveeslachters Clazing en Van Miert blijven hun eigen zelfstandige koers voortzetten onder de gezamenlijke leiding van de gebroeders Clazing en Jerry van Miert, zo meldt De Heus in een verklaring. Daarbij gaan zij op zoek naar mogelijkheden voor de beide organisaties om elkaar te versterken.

De locaties van Van Miert in Breukelen en Hunsel blijven in operatie. De werkgelegenheid blijft geborgd. Als minderheidsaandeelhouder verklaart De Heus zich niet te gaan bemoeien met de dagelijkse leiding. Dit stelt de kuikenplanning van De Heus Voeders in staat om de samenwerking met andere slachterijen te continueren. De voorgenomen transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit ACM.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Voer

Koen en Co de Heus stoppen als CEO bij familiebedrijf

Nieuws Jaarcijfers 2022

Veevoerbedrijf De Heus ziet omzet exploderen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden