Voergroep Zuid

Nieuws Voer

Voergroep Zuid presenteert nieuwe directeur

24 Maart 2021 - Kimberly Bakker

Voergroep Zuid maakt woensdag 24 maart bekend dat Ronald van de Ven de nieuwe algemeen directeur wordt. Van de Ven was eerder actief bij Agrifirm en ForFarmers. "Hij weet haarfijn hoe de branche in elkaar zit en welke uitdagingen ons als coöperatie in de komende jaren te wachten staan", meldt voorzitter Geer van Bussel.

Onder voorbehoud van goedkeuring door Autoriteit Financiële Markten wordt Ronald van de Ven vanaf 1 juli de nieuwe algemeen directeur van Voergroep Zuid. Hij wordt verantwoordelijk voor de 'Topholding Voergroep Zuid', met daarin 3 business units: Voer & Grondstoffen, Financiële dienstverlening en Retail. Op dit moment wordt de functie nog ad interim ingevuld door Roel Driessen, die ook directeur is van de business units Financiële Dienstverlening (Zuiderhuis) en Retail.

Ervaren rot in het vak
Van de Ven is een ervaren rot in het vak. Tot 1 maart was hij in dienst van Agrifirm, waar hij tot november directeur Noordwest-Europa was. Van de Ven werkte daarvoor als operationeel directeur bij ForFarmers en heeft ook diverse directiefuncties bij Hendrix UTD (Nutreco) vervuld. "Van de Ven weet haarfijn hoe de mengvoerbranche in elkaar zit en welke uitdagingen ons de komende jaren te wachten staan. Bovendien heeft hij veel ervaring met het coöperatieve bestuursmodel", aldus voorzitter Geert van Bussel in een verklaring.

Van de Ven laat weten als doel te hebben de coöperatie verder uit te bouwen. "Voergroep Zuid is qua afzet uitgegroeid tot het vierde grootste mengvoerbedrijf van Nederland en heeft in Zuid-Nederland en Noord-België̈ een stevige marktpositie gecreëerd. Dat is een mooie basis voor verdere groei."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Afzetcijfers 2023

Voergroep Zuid schroeft afzetcijfers verder op

Nieuws Voer

Voergroep Zuid ziet mengvoerafzet toenemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden