Bedrijfsnieuws Voergroep Zuid

VoergroepZuid mengvoer

Nieuws Voer

Voergroep Zuid ziet mengvoerafzet toenemen

Terwijl het aantal veehouders in Nederland snel terugloopt, lukt het Voergroep Zuid om te blijven groeien. In 2022 nam zowel het aantal leden als het afgezette mengvoervolume toe. Ook de omzet steeg hard. De winstgevendheid staat we wat onder druk.
20 September 2023
veevoer brok brokken varkensvoer

Nieuws Voer

Middelgrote coöperaties zetten flink meer voer af

De middelgrote voercoöperaties kunnen al langer goede cijfers weerleggen en die trend heeft zich in 2022 doorgezet. Ondanks een krimpende veestapel zagen AgruniekRijnvallei en Voergroep Zuid de afzet en ledenaantallen fors toenemen, zo maakten beide coöperaties deze week bekend.
20 Januari 2023
VoergroepZuid

Nieuws Vleesveesector

Voergroep Zuid neemt Brabants voerbedrijf over

Veevoeder van der Steijn wordt per 2023 onderdeel van Voergroep Zuid. Daarmee versterkt de Zuidelijke voercoöperatie naar eigen zeggen de positie op de voermarkt van vleesvee en groeit het in de rosékalversector uit tot marktleider in Zuid-Nederland.
12 December 2022
VoergroepZuid mengvoer

Nieuws Voer

Voergroep Zuid groeit en beloont trouwe leden

Ondanks krimp in de veehouderijsector heeft Voergroep Zuid dit jaar 60 nieuwe leden kunnen verwelkomen. De voerafzet valt dit jaar hoger uit dan vorig jaar, zo vermeldt het coöperatieve veevoerbedrijf. Om trouwe leden te belonen en te binden, is een loyaliteitsregeling in het leven geroepen waarbij €4 miljoen verdeeld kan worden. l
1 December 2022
Ronald van de Ven

Interview Ronald Van de Ven

Voergroep Zuid ziet kansen met nieuwe strategie

Voergroep Zuid viert deze week dat ze 125 jaar bestaan. Een mooie mijlpaal voor de oudste voercoöperatie van Nederland. Er wordt flink uitgepakt. En terecht. Zo'n lange tijd bedrijvigheid in de voersector is niet niets. De uitdagingen voor de toekomst zijn tegelijkertijd groot voor de voercoöperatie die een groot deel van de omzet uit Brabant en Limburg haalt. Juist daar staan de dieraantallen sterk ter discussie. Met een nieuwe strategie denkt Voergroep Zuid hierop in te kunnen spelen.
21 Juli 2022
VoergroepZuid mengvoer

Nieuws Voer

Voergroep Zuid ziet verkoop voeders in 2021 groeien

Voergroep Zuid heeft vorig jaar meer voeders verkocht. Het voerconcern uit Deurne geeft aan marktaandeel te hebben gewonnen in elke sector waar het coöperatief bedrijf in actief is. Het aantal leden is met netto vijftig veehouders gegroeid.
2 Februari 2022
Ronald van de Ven

Nieuws Voer

Voergroep Zuid presenteert nieuwe directeur

Voergroep Zuid maakt woensdag 24 maart bekend dat Ronald van de Ven de nieuwe algemeen directeur wordt. Van de Ven was eerder actief bij Agrifirm en ForFarmers. 'Hij weet haarfijn hoe de branche in elkaar zit en welke uitdagingen ons als coöperatie in de komende jaren te wachten staan', meldt voorzitter Geer van Bussel.
24 Maart 2021
VoergroepZuid

Nieuws Jaarcijfers 2020

Voergroep Zuid herpakt zich en realiseert groei

Voergroep Zuid heeft over 2020 meer voer en grondstoffen afgezet dan in 2019. De groei is vooral te danken aan een groter klantenbestand. Een opvallende ontwikkeling want in 2019 zakte de afzet juist terug vanwege een afnemend klantenbestand.
2 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox