Bedrijfsnieuws Voergroep Zuid

veevoer voer brok brokken varkensvoer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Middelgrote voercoöperaties in ons land wisten in de afgelopen jaren tegen de klippen op te groeien. De snel krimpende dieraantallen leek bedrijven als ABZ De Samenwerking, AgruniekRijnvallei en Voergroep Zuid weinig te deren, maar kijkend naar de jaarcijfers over 2023 blijkt dat dat ongebreidelde groei ook voor deze bedrijven geen vanzelfsprekendheid meer is.
26 Maart 2024
VoergroepZuid

Nieuws Afzetcijfers 2023

Voergroep Zuid schroeft afzetcijfers verder op

De teruglopende dieraantallen in ons land verhinderd Voergroep Zuid niet om te groeien. In 2023 steeg de voerafzet met 7% tot 781.000 ton. Het grootste deel van de groei is bovendien autonoom gerealiseerd.
30 Januari 2024
VoergroepZuid mengvoer

Nieuws Voer

Voergroep Zuid ziet mengvoerafzet toenemen

Terwijl het aantal veehouders in Nederland snel terugloopt, lukt het Voergroep Zuid om te blijven groeien. In 2022 nam zowel het aantal leden als het afgezette mengvoervolume toe. Ook de omzet steeg hard. De winstgevendheid staat we wat onder druk.
20 September 2023
veevoer brok brokken varkensvoer

Nieuws Voer

Middelgrote coöperaties zetten flink meer voer af

De middelgrote voercoöperaties kunnen al langer goede cijfers weerleggen en die trend heeft zich in 2022 doorgezet. Ondanks een krimpende veestapel zagen AgruniekRijnvallei en Voergroep Zuid de afzet en ledenaantallen fors toenemen, zo maakten beide coöperaties deze week bekend.
20 Januari 2023
VoergroepZuid

Nieuws Vleesveesector

Voergroep Zuid neemt Brabants voerbedrijf over

Veevoeder van der Steijn wordt per 2023 onderdeel van Voergroep Zuid. Daarmee versterkt de Zuidelijke voercoöperatie naar eigen zeggen de positie op de voermarkt van vleesvee en groeit het in de rosékalversector uit tot marktleider in Zuid-Nederland.
12 December 2022
VoergroepZuid mengvoer

Nieuws Voer

Voergroep Zuid groeit en beloont trouwe leden

Ondanks krimp in de veehouderijsector heeft Voergroep Zuid dit jaar 60 nieuwe leden kunnen verwelkomen. De voerafzet valt dit jaar hoger uit dan vorig jaar, zo vermeldt het coöperatieve veevoerbedrijf. Om trouwe leden te belonen en te binden, is een loyaliteitsregeling in het leven geroepen waarbij €4 miljoen verdeeld kan worden. l
1 December 2022
Ronald van de Ven

Interview Ronald Van de Ven

Voergroep Zuid ziet kansen met nieuwe strategie

Voergroep Zuid viert deze week dat ze 125 jaar bestaan. Een mooie mijlpaal voor de oudste voercoöperatie van Nederland. Er wordt flink uitgepakt. En terecht. Zo'n lange tijd bedrijvigheid in de voersector is niet niets. De uitdagingen voor de toekomst zijn tegelijkertijd groot voor de voercoöperatie die een groot deel van de omzet uit Brabant en Limburg haalt. Juist daar staan de dieraantallen sterk ter discussie. Met een nieuwe strategie denkt Voergroep Zuid hierop in te kunnen spelen.
21 Juli 2022
VoergroepZuid mengvoer

Nieuws Voer

Voergroep Zuid ziet verkoop voeders in 2021 groeien

Voergroep Zuid heeft vorig jaar meer voeders verkocht. Het voerconcern uit Deurne geeft aan marktaandeel te hebben gewonnen in elke sector waar het coöperatief bedrijf in actief is. Het aantal leden is met netto vijftig veehouders gegroeid.
2 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden