Shutterstock

Nieuws Vivera

JBS koopt Nederlandse Vivera voor €341 miljoen

19 April 2021 - Redactie Boerenbusiness

De Braziliaanse voedselproducten JBS heeft het Nederlandse bedrijf Vivera overgenomen voor €341 miljoen. Dat meldt het concern uit Brazilië vandaag (maandag 19 april). De overname is inclusief de 3 fabrieken en het R&D-centrum van Vivera. Goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en ondernemingsraad laten nog op zich wachten.

Vivera is een in Nederland bekende producent van vleesvervangers en had in 2020 een omzet van €85 miljoen. 2 maanden geleden werd al bekend dat het te koop stond voor 'enkele honderden miljoen euro's'. Maandag 19 april is bekend geworden dat de op een na grootste voedselproducten ter wereld, JBS, het hoogste bod heeft uitgebracht. Voor €341 miljoen is de vleesvervangerproducent straks in Braziliaanse handen. Het doel van JBS: "Het wereldwijde platform voor plantaardige producten van JBS versterken", meldt het bedrijf.

Het Braziliaanse bedrijf neemt ook de 3 fabrieken en het R&D-centrum van Vivera over. "Door de krachten te bundelen, hebben we toegang tot aanzienlijk meer middelen en mogelijkheden om ons sterke groeitraject en de uitbreiding van het merk te versnellen", aldus Vivera-directeur Willem van Weede tegenover NU.nl.

De deal is al goedgekeurd door de raad van bestuur van JBS, maar de partijen wachten nog op goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en de ondernemingsraad.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

JBSVivera
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden