JBS

Verenigde Staten WitteHuis WashingtonDC

Nieuws Vlees

CEO's vleesgiganten door politiek gehoord om inflatie

De CEO's van de grote Amerikaanse vleesverwerkers Cargill, JBS, Tyson Foods en National Beef Packing gaan getuigen voor het Amerikaanse congres. De zitting gaat over de rundvleesmarkt en de fors gestegen prijzen voor consumenten.
14 April 2022
vlees Halal

Nieuws Vlees

Vleesgigant JBS ziet resultaat fors oplopen

Vleesverwerker JBS heeft de financiële resultaten afgelopen jaar flink verbeterd, ten opzichte één jaar eerder. Het bedrijf, dat in juni de Nederlandse producent van vleesalternatieven Vivera overnam, zag de omzet en winst fors oplopen.
23 Maart 2022
slachterij varkensvlees

Analyse JBS

Calculeert vleesgigant kartelboetes gewoon in?

Niet alleen in Nederland is de machtspositie van grote vleesconcerns onderwerp van gesprek. Ook in de Verenigde Staten is dit onderwerp actueel. Waar in ons land de Autoriteit Consument & Markt bekendmaakte onderzoek te doen naar een kartel in de Nederlandse voedselverwerkingssector, is men in de Verenigde Staten al een stapje verder.
7 Februari 2022
melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws Varkens

Biden: 'Zonder concurrentie geen eerlijk kapitalisme'

Al enige tijd liggen de vleesprijzen in de Verenigde Staten op een hoog niveau en boeken de grote vleesbedrijven miljarden winst. Tegelijkertijd blijven de prijzen voor veehouders achter. Al meermaals uitte de Amerikaanse president Joe Biden zijn ongenoegen over de gang van zaken.
5 Januari 2022
slachterij vleesverwerking

Nieuws Vleesmarkt

Slachterijen VS: Regering zelf schuld van hoge prijzen

De grote vleesconcerns in de VS, waaronder JBS, Cargill en Tyson Foods, hebben in een gezamenlijke brief uitgehaald naar de Amerikaanse regering. Niet zij, maar de regering is debet aan de hoge vleesprijzen die burger voorgeschoteld krijgen.
16 September 2021
Joe Biden

Nieuws Vlees

VS helpt vleesverwerkers opboksen tegen grote 4

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden verwijt slachterijen dat de consumentenprijzen voor vlees fors zijn gestegen. De manier waarop de prijsvorming tot stand komt, moet anders volgens hem. De vleesmarkt wordt teveel gedomineerd door de vier grote vleesconcerns die forse winsten boekten tijdens de coronapandemie.
9 September 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Vlees

Beste kwartaal ooit voor vleesverwerker JBS

Het Braziliaanse JBS, werelds grootste vleesverwerker, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar het beste resultaat ooit behaald. Het profiteerde van uitstekende omstandigheden op met name het Amerikaanse continent.
12 Augustus 2021
slachterij rundvlees varkensvlees

Nieuws VLEES

Slachthuizen JBS weer in bedrijf na hack

De grootste vleesverwerker ter wereld, het Braziliaanse JBS, kan zijn slachtactiviteiten vandaag grotendeels weer hervatten. Het bedrijf werd afgelopen zondag (30 mei) getroffen door hackers die computersystemen binnen het bedrijf platlegden. Het slachtproces in een groot aantal fabrieken in Australië en Noord-Amerika kwam stil te liggen.
2 Juni 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief