Eigen foto

Nieuws Politiek

Eerste politieke succesje BoerBurgerBeweging

28 April 2021 - 2 reacties

De BoerBurgerBeweging (BBB) meldt het eerste politieke succesje. Naar aanleiding van haar tweet over buitenlandse boter in het bedrijfsrestaurant van de Tweede Kamer, is besloten voortaan alleen nog maar Nederlandse boter in te kopen. Dat twittert Kamerlid Caroline van der Plas.

Nederlandse boter in de kantine van de Kamer is een opmaat naar het verwezenlijken van 1 van de doelen van BBB. "In ons verkiezingsprogramma staat dat wij willen dat alle kantines en bedrijfsrestaurants in overheidsgebouwen - waar mogelijk - alleen nog Nederlandse producten aanbieden. En deze producten ook als zodanig promoten als lokaal voedsel van Nederlandse bodem", aldus Van der Plas desgevraagd.

"Hiermee ondersteunt de overheid onze eigen voedselmakers en geeft de samenleving het goede voorbeeld door te kiezen voor lokale producten. Nederland zien wij als lokaal. Als kantines en bedrijfsrestaurants nog verder willen gaan door streekproducten aan te bieden, is dat natuurlijk helemaal mooi."

Succesje ook door CDA geclaimd
het geclaimde succesje heeft ook nog wat discussie opgeleverd op Twitter. Volgens CDA-Kamerlid Jaco Geurts is er overgeschakeld op Nederlandse boter door een CDA-motie over het bevorderen  van het aanbod van Nederlandse (streek)producten in de restaurants van de Tweede Kamer. Aan de reactie van Van der Plas af te lezen, is de kracht van sociale media soms echter groter dan die van een Kamermotie.

Van der Plas was afgelopen week te gast bij BoerenBusiness TV. In het interview vertelt de politica over de extreem hectische eerste weken in Den Haag en wat ze de komende 4 jaar wil bereiken. In ieder geval moet er wat haar betreft gekeken worden 'hoe we met de groene ruimte omgaan'. "Het baart ons grote zorgen dat van alles op het platteland wordt neergeplempt: woningen, mega-zonneparken, windmolenparken, datacenters, distributiedozen. En dat gaat in zo'n hoog tempo dat we bang zijn dat de groene ruimte straks weg is." Het interview is hier te zien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.

Meer over

Politiek
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
info 28 April 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10891988/eerste-politieke-succesje-boerburgerbeweging]Eerste politieke succesje BoerBurgerBeweging[/url]
eindelijk eigen volk eerst
Abonnee
Hans 29 April 2021
Moet jaco, de zijn gram halen.... motie indienen en dan niet nagaan of het ook uitgevoerd gaat worden is ook een taak Jaco. Wel ff kijken welke boter op je hoofd hebt....
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Peiling Tweede Kamer

BBB en Omtzigt garant voor politieke aardverschuiving

Interview Henk Vermeer

'BBB klaar voor verkiezing als kabinet nu valt'

Nieuws Verkiezingen

BoerBurgerBeweging doet ook bij waterschappen goed

Opinie Krijn J. Poppe

Werk aan winkel voor verse generatie bestuurders

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox