Politiek

politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Politiek

Berucht amendement op dierenwet is van de baan

Het beruchte amendement Vestering is van de baan. Deze wijziging in de dierenwet kon leiden tot grote onzekerheid in de Nederlandse veehouderij met mogelijk rechtszaken tegen veehouders. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde uiteindelijk tegen.
19 Maart 2024
europees parlement

Nieuws Politiek

Natuurherstelwet met noodrem goedgekeurd

De Natuurherstelwet is vandaag (27 februari) door het Europees Parlement aangenomen. Het gaat om een afgezwakte vorm van het originele voorstel van Frans Timmermans (destijds Eurocommissaris). Op verzoek van het Europarlement is in de wet ook een noodrem opgenomen in het geval de voedselproductie in gevaar komt.
27 Februari 2024
politiek DenHaag binnenhof

Analyse Politiek

Financiën breekpunt, ook op landbouw botert 't niet

Pieter Omtzigt heeft gisteren de stekker uit de formerende gesprekken getrokken. De financiële staat van Nederland, en het pas laat beschikbaar komen van informatie daarover, wordt door de NSC'er als verklaring gegeven. Landbouw wordt niet als een van de redenen genoemd voor het mislukken van de formatie - in hoeverre de partijen daar al iets over loslaten - maar dat het tussen de partijen op dat gebied ook niet lekker loopt, is duidelijk.
7 Februari 2024
Piet Adema

Analyse Mest

Adema ligt op ramkoers met de agrarische sector

Het ministerie van Landbouw heeft de laatste dagen voor de nodige opschudding gezorgd. Na de korting op de GLB-gelden eind vorige week is het deze week de mestwetgeving die de tongen losmaakt. Maatregelen op tijd bekend maken en draagvlak binnen de sector lijkt geen prioriteit meer te hebben bij demissionair minister Adema.
6 December 2023
kalf

Nieuws Politiek

Parlement stemt voor importverbod kalveren

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft gisteren (26 september) gestemd voor een motie van de Partij voor de Dieren (PvdD) om een einde te maken aan de import van kalveren. Ook zou er verplichte beschutting voor dieren in weilanden moeten komen.
27 September 2023
Kweekvlees

Nieuws Politiek

‘Kweekvlees en plantaardig eiwit voor krimp veestapel'

€25 miljard te investeren in kweekvlees, precisiefermentatie en plantaardige eiwitten, daarvoor pleit een groep van meer dan tweehonderd organisaties en personen (waaronder vier oud-Eurocommissarissen en drie Nobelprijswinnaars en waarvan ruim een kwart uit Nederland) in een open brief aan voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. Daarmee kan de veehouderij volgens de ondertekenden worden teruggedrongen.
20 September 2023
Mona Keijzer

Nieuws Politiek

Keijzer met stip favoriete premierskandidaat

Van de drie tot nu toe bekende premierskandidaten van de partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november, heeft Mona Keijzer de voorkeur van de meeste stemmers. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond van afgelopen zaterdag.
4 September 2023
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Ook Nieuw-Zeelandse boer heeft veranderingsmoeheid

Niet alleen in Nederland voelen boeren, zoals in de stikstofdiscussie, de voortdurende druk van het continue moeten veranderen naar een verdere groene en duurzame bedrijfsvoering. De Nederlandse melkveehouder kan wat dat betreft de hand schudden van zijn collega in Nieuw-Zeeland. Ook daar hebben de boeren last van 'veranderingsmoeheid.'
15 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden