Politiek

Pieter Omtzigt

Nieuws Peiling Tweede Kamer

BBB en Omtzigt garant voor politieke aardverschuiving

Als Pieter Omtzigt zich aansluit bij de BoerBurgerBeweging en er nu Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden, haalt BBB meer dan een derde van alle zetels halen: 53. Dat blijkt uit de jongste peiling van Maurice de Hond.
Gisteren 10:31 uur
Henk Vermeer

Interview Henk Vermeer

'BBB klaar voor verkiezing als kabinet nu valt'

BoerBurgerBeweging (BBB) houdt er rekening mee dat het kabinet valt voor de geplande verkiezingen in 2025 en is klaar voor Tweede Kamerverkiezingen. Dat zegt Henk Vermeer, medeoprichter en ambtelijk secretaris van BBB in de Tweede Kamer in een vraaggesprek met Boerenbusiness. 
20 Maart 2023
melkveebedrijf koeien water waterkwaliteit weidegang stikstof

Nieuws Verkiezingen

BoerBurgerBeweging doet ook bij waterschappen goed

BoerBurgerBeweging (BBB) lijkt ook bij de waterschappen op een grote winst te kunnen rekenen. Dit meldt de Unie van Waterschappen uit de stemgegevens van 12 van de 21 waterschappen. Ook WaterNatuurlijk en de PvdA lijken goed te scoren. De partijen 50plus, CDA en VVD blijven achter en verliezen zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2019. 
16 Maart 2023
stad

Opinie Krijn J. Poppe

Werk aan winkel voor verse generatie bestuurders

De uitslag van de provinciale verkiezingen toont de ontevredenheid van het kiesvolk over de politiek, en die van het platteland over de Randstad. Al in aanloop naar de verkiezingen verschenen er analyses van wetenschappers en adviescolleges over het 'vergeten' Randland.
16 Maart 2023
podcast

Podcast De Stem van de Regio

'Realiteitszin moet terug in Brabantse politiek'

Willem Rutjens, Provinciale Statenlid en lijsttrekker voor JA21 in Brabant, wil de realiteitszin terug in de politiek. Dus: af van abstracte, onhaalbare doelen, van postzegelnatuur en van landschappelijke hersteloperaties naar retro-natuur. Dat werkt volgens hem alleen maar verstikkend. Het Brabantse voorloperbeleid op milieugebied is JA21 een doorn in het oog, vertelt de politicus in een interview met Klaas van der Horst.
28 Februari 2023
Arjan de Boer

Podcast De Stem van de Regio

'Verkiezing moet niet gaan over voor óf tegen boeren'

Toen Arjan de Boer de halveer-uitspraak van D66-partijgenoot Tjeerd de Groot las, wist hij als zoon van een melkveehouder direct dat dit niet goed ging vallen. In welk licht je die uitspraak volgens hem moet zien en hoe een landbouwtransitie - met perspectief voor de boer - vorm moet krijgen, doet De Boer, kandidaatlid voor de Provinciale Staten van Groningen, uit de doeken in een interview met Linda van Eekeres in deze aflevering van de podcast 'De Stem van de Regio'.
21 Februari 2023
Caroline van der Plas

Nieuws Politiek

BBB krijgt 8 zetels in Eerste Kamer volgens peiling

BoerBurgerBeweging (BBB) krijgt volgens de laatste peiling van EenVandaag en Ipsos vanuit het niets acht zetels in de Eerste Kamer. Daarmee zou BBB als nieuwkomer de vierde partij in de Eerste Kamer worden. De VVD, die nu is vertegenwoordigd met twaalf zetels in de senaat, krijgt er in de peiling drie bij en blijft daarmee de grootste.
15 Februari 2023
Rik Loeters

Podcast De Stem van de Regio

'Geen wensnatuur, vega-onderwijs en Stroe City'

Terug naar een nuchtere, eerlijke politiek, die ook rekening houdt met mensen van buiten het grootstedelijke kringetje. Die wens dreef Rik Loeters naar de BoerBurgerBeweging (BBB), waar hij nu lijsttrekker is van Gelderland bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. In de eerste aflevering van onze podcastserie De Stem van de Regio geeft hij aan af te willen van het wensdenken voor de inrichting van Nederland en van de spookverhalen in het onderwijs over voedsel en de boer.
31 Januari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox