Politiek

slachterij varkens

Nieuws Onderzoek

Stop op verhoging slachtsnelheid blijft (nog)

De risico's die een hogere slachtsnelheid met zich meebrengen, kunnen worden ondervangen door maatregelen. Dat concluderen onderzoekers van Wageningen Livestock Research.
26 April 2022
water natuur

Nieuws Politiek

Bijval afschaffen geborgde zetels waterschappen

Het wetsvoorstel om de geborgde zetels in de waterschappen te schrappen, kan op bijval rekenen van verschillende fracties in de Tweede Kamer. Dat bleek donderdagavond tijdens een debat over de initiatiefwet van Kamerleden Laura Bromet en Tjeerd de Groot. Of zij genoeg medestanders krijgen, is nog onduidelijk.
25 April 2022
natuur Gelderland

Nieuws Stikstof

Stikstofoverleg Gelderland dreigt spaak te lopen

Het Gelders Landbouw Collectief dreigt de deelname aan het stikstofoverleg op te schorten als Gelderland geen ruimte krijgt van Den Haag voor een eigen aanpak. Ook is voor het collectief gedwongen opkoop en onteigening onbespreekbaar.
12 April 2022
Caroline van der Plas

Nieuws Caroline van der Plas

BoerBurgerBeweging groter dan CDA in peiling

De BoerBurgerBeweging blijft maar stijgen in de peiling van Maurice de Hond. Voor het eerst komt de partij van Caroline van der Plas op 10 zetels uit. Wanneer er nu verkiezen zouden worden gehouden, wordt BBB groter dan het CDA.
11 April 2022
LNV VVD Christianne van der Wal Minister Stikstof en Natuur

Nieuws Nieuw kabinet

Stikstofminister sluit gedwongen stoppen niet uit

Christianne van der Wal (VVD), de minister van Stikstof en Natuur, sluit niet uit dat veebedrijven uiteindelijk worden gedwongen te stoppen. 'Ik kan het niet uitsluiten. Maar ik zal er alles aan doen om het te voorkomen, want dit is natuurlijk niet wat je wilt', aldus Van der Wal. 
10 Januari 2022
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Nieuw kabinet

CU levert weer minister Landbouw, VVD Stikstof

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wordt in het nieuwe kabinet opnieuw ingevuld door ChristenUnie. De nieuw in het leven geroepen minister voor Natuur en Stikstof wordt een VVD'er.
30 December 2021
grond

Nieuws Stikstof

SSC: 'Overheid moet van stikstofruimte afblijven'

Demissionair landbouwminister Carola Schouten verkent momenteel samen met provincies op welke wijze feitelijke toename van emissies van veehouders kan worden tegengegaan. Stikstofclaim (SSC) concludeert dat de mogelijkheden worden onderzocht van het intrekken van latente ruimte in verleende vergunningen.
29 December 2021
Duitsland landbouwminister Cem Özdemir

Nieuws Politiek

Duitse landbouwminister wil hogere voedselprijzen

De nieuwe Duitse landbouwminister, Cem Özdemir (foto), pleit voor hogere voedselprijzen. 'Soms heb ik het gevoel dat goede motorolie belangrijker voor ons is dan goede slaolie. Voedsel mag geen luxegoed worden, maar de prijs moet de ecologische waarde sterker uitdrukken', aldus Özdemir in de Duitse krant Bild.
29 December 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief