Politiek

Sophie Hermans

Opinie Kasper Walet

Hoe onze beleidsmakers zwalken in energietransitie

De afgelopen jaren viel de specifieke klimaat- en energiekennis van onze politici vies tegen. Waardoor de ene keer een beleid werd aangekondigd om later weer net zo makkelijk ingetrokken te worden. Sophie Hermans, onze nieuwe VVD-klimaatminister, is daar ook een voorbeeld van.
15 Juli 2024
Femke Wiersma

Nieuws Politiek

Femke Wiersma verrast als nieuwe landbouwminister

Er zongen meerdere namen rond, maar Femke Wiersma wordt de nieuwe landbouwminister namens de BoerBurgerBeweging. Dat de keuze is gevallen op Wiersma roept lof op, maar ook verbazing.
13 Juni 2024
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Opinie Alex Datema

Doelsturing zonder visie op landbouw, kan dat?

Het hoofdlijnenakkoord is inmiddels een paar weken oud. Na de eerste optimistische geluiden zien we inmiddels ook steeds meer grondige analyses voorbij komen die ook aandacht hebben voor de minder sterke kanten van het hoofdlijnenakkoord. Wat ik vooral jammer vind, is dat er geen beeld is van hoe de hele food- en agrisector eruit moet zien in 2040, maar daarover later meer.
10 Juni 2024
Dick Schoof

Opinie Krijn J. Poppe

Van shocktherapie naar samen werken met de boer

Het wordt tijd voor een positieve column over het landbouwhoofdstuk van het hoofdlijnenakkoord voor het kabinet-Schoof. Want de afgelopen weken stonden de media bol van de kritische noten over een 'douceurtje' van rode diesel in 2027, symboolpolitiek rond de naamgeving van LVVN (nu nog LNV) en het idee dat je met lef Brussel op andere gedachten brengt.
4 Juni 2024
geert wilders

Politiek Coalitie

Niet sturen op krimp veestapel en 'boer aan roer'

De coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB gaat niet sturen op gedwongen krimp van de veestapel, 'maar op instandhouding van belangrijke natuur'. Er worden ook geen boeren gedwongen onteigend, belooft de coalitie. Hoogwaardige landbouwgrond moet beschermd worden. En er moet niets geïmporteerd worden wat in Nederland niet mag worden geproduceerd. Ook komt rode diesel terug.
16 Mei 2024
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Politiek

Berucht amendement op dierenwet is van de baan

Het beruchte amendement Vestering is van de baan. Deze wijziging in de dierenwet kon leiden tot grote onzekerheid in de Nederlandse veehouderij met mogelijk rechtszaken tegen veehouders. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde uiteindelijk tegen.
19 Maart 2024
europees parlement

Nieuws Politiek

Natuurherstelwet met noodrem goedgekeurd

De Natuurherstelwet is vandaag (27 februari) door het Europees Parlement aangenomen. Het gaat om een afgezwakte vorm van het originele voorstel van Frans Timmermans (destijds Eurocommissaris). Op verzoek van het Europarlement is in de wet ook een noodrem opgenomen in het geval de voedselproductie in gevaar komt.
27 Februari 2024
politiek DenHaag binnenhof

Analyse Politiek

Financiën breekpunt, ook op landbouw botert 't niet

Pieter Omtzigt heeft gisteren de stekker uit de formerende gesprekken getrokken. De financiële staat van Nederland, en het pas laat beschikbaar komen van informatie daarover, wordt door de NSC'er als verklaring gegeven. Landbouw wordt niet als een van de redenen genoemd voor het mislukken van de formatie - in hoeverre de partijen daar al iets over loslaten - maar dat het tussen de partijen op dat gebied ook niet lekker loopt, is duidelijk.
7 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden