Politiek

Kweekvlees

Nieuws Politiek

‘Kweekvlees en plantaardig eiwit voor krimp veestapel'

€25 miljard te investeren in kweekvlees, precisiefermentatie en plantaardige eiwitten, daarvoor pleit een groep van meer dan tweehonderd organisaties en personen (waaronder vier oud-Eurocommissarissen en drie Nobelprijswinnaars en waarvan ruim een kwart uit Nederland) in een open brief aan voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. Daarmee kan de veehouderij volgens de ondertekenden worden teruggedrongen.
Eergisteren 12:35 uur
Mona Keijzer

Nieuws Politiek

Keijzer met stip favoriete premierskandidaat

Van de drie tot nu toe bekende premierskandidaten van de partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november, heeft Mona Keijzer de voorkeur van de meeste stemmers. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond van afgelopen zaterdag.
4 September 2023
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Ook Nieuw-Zeelandse boer heeft veranderingsmoeheid

Niet alleen in Nederland voelen boeren, zoals in de stikstofdiscussie, de voortdurende druk van het continue moeten veranderen naar een verdere groene en duurzame bedrijfsvoering. De Nederlandse melkveehouder kan wat dat betreft de hand schudden van zijn collega in Nieuw-Zeeland. Ook daar hebben de boeren last van 'veranderingsmoeheid.'
15 Augustus 2023
vlag boerenprotest

Achtergrond Stikstofstemming

Boeren bashen en andere verkiezingsthema’s

Met nog drie en een halve maand te gaan tot de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen, is het voor de politiek zaak om vaart te maken met hun campagnes. Van haast is er nu evenwel nog weinig te merken. De politici die doorgaan, vieren nog vakantie, of zijn - zoals bij het CDA - eerst nog onderlinge rekeningen aan het vereffenen.
11 Augustus 2023
Frans Timmermans

Nieuws Politiek

PvdA/GroenLinks grootste in peiling, BBB levert in

BBB levert in de jongste peiling van I&O Research zeven zetels in en zou 21 zetels behalen. De gezamenlijke lijst van PvdA en GroenLinks staat in de voor de Tweede Kamerverkiezingen op vijf zetels winst vergeleken met de vorige peiling (toen ze nog twee losse partijen waren). De combinatie zou 28 zetels krijgen. VVD krijgt er drie zetels bij en stijgt naar 25.
20 Juli 2023
poppe

Opinie Krijn J. Poppe

Boer Koekoek en de BoerBurgerBeweging

Deze zomer kun je naar Hollandscheveld voor een toneelstuk over Boer Koekoek. Goede reden om de studie '100 jaar Boer Koekoek' uit de kast te pakken. In 2012 door mijn LEI-collega Ida Terluin geschreven voor een seminar dat prof. Dirk Strijker vanuit de Rijksuniversiteit Groningen organiseerde over plattelandspartijen, met het eeuwfeest van Hendrik Koekoek als aanleiding.
19 Juni 2023
Europese Commissie Frans Timmermans

Nieuws Green Deal

Timmermans haalde alles uit kast voor groen plan

Het Agri comité van het Europese parlement heeft zich gisteren uitgesproken tegen de natuurherstelwet en de maatregelen voor halvering van het gebruik van synthetische gewasbeschermingsmiddelen. Een zware tegenvaller voor vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans en Milieu commissaris Virginijus Sinkevičius. Naar nu blijkt hebben beide heren alles uit de kast getrokken om steun te krijgen in het parlement.
24 Mei 2023
BoerBurgerBeweging

Nieuws Politiek

BBB in peiling meer dan dubbele aantal zetels VVD

De VVD is in de peiling van Maurice de Hond gezakt naar minder dan de helft van de zetels van BoerBurgerBeweging (BBB). Als er nu Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden, houdt de VVD van de huidige 34 zetels in de Kamer er maar 17 over. De BBB groeit van haar ene zetel naar tot 36 zetels.
24 April 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox