Politiek

Caroline van der Plas

Politiek Peilingen

BoerBurgerBeweging zakt iets weg, JA21 wint terrein

BoerBurgerBeweging (BBB) zakt iets terug in de peiling die Maurice de Hond afgelopen zondag (23 oktober) heeft gepubliceerd. De partij van Caroline van der Plas (foto) komt uit op 12 zetels, een verlies van drie zetels ten opzichte van vorige week. JA21 met partijleider Joost Eerdmans is daarentegen bezig aan een opmars in deze peiling.
24 Oktober 2022
Henk Staghouwer

Nieuws Agrifirm Jongerendag

Minister Staghouwer haalt 'perspectief' uit naam brief

De perspectiefbrief is af, ligt klaar en heet nu de septemberbrief. Dat vertelde landbouwminister Henk Staghouwer op de Agrifirm Jongerendag in Apeldoorn, waar hij een rapport ontving met daarin technologische innovaties voor de agrarische sector. Perspectief is het sleutelwoord van de ochtend en iets waar veel van de aanwezige jongeren om vragen.
1 September 2022
Pieter Omtzigt

Politiek Peilingen

Omtzigt trekt veel zetels bij BoerBurgerBeweging weg

BoerBurgerBeweging (BBB) en onafhankelijk kamerlid Pieter Omtzigt werken soms samen in de Tweede Kamer, zoals recent met gezamenlijke stikstofvragen aan het kabinet. In de peiling van Maurice de Hond blijkt Omtzigt, als hij aan Tweede Kamerverkiezingen mee doet, veel zetel als te pakken van de partij van Caroline van der Plas. Omtzigt en BBB samen hebben daarbij weer een karrenvracht aan zetels, wat een politieke aardverschuiving op gaat leveren.
8 Augustus 2022
BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas BBB

Nieuws politiek

Peiling: BBB loopt nog maar een zetel achter op VVD

De boerenprotesten van de afgelopen weken hebben niet verkeerd uitgepakt voor de BoerBurgerBeweging. Integendeel, als er nu verkiezingen zouden zijn zou Caroline van der Plas met haar partij bijna evenveel zetels hebben als de VVD. Het verschil tussen de BBB en VVD is nog maar één zetel. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond (zondag 10 juli).
10 Juli 2022
Caroline van der Plas

Politiek Stikstofcrisis

Peiling: 'BBB kan grootste partij in Nederland worden'

De weerstand voor de aangekondigde stikstofmaatregelen van het kabinet lijkt niet alleen beperkt tot de boeren, maar ook bij de burgers. BoerBurgerBeweging (BBB) haalt in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond vandaag (zondag 26 juni) maar liefst 18 zetels.
26 Juni 2022
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang

Politiek Stikstof

Peiling: BBB stijgt verder, stikstofplannen afzwakken

BoerBurgerBeweging (BBB) blijft verder stijgen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond voor de Tweede Kamer. De partij van leider Caroline van der Plas heeft virtueel nu drie zetels meer dan grote opponent D66. Een ruime meerderheid vindt dat de stikstofdoelen die het kabinet heeft gepresenteerd, moeten worden aangepast en afgezwakt.
19 Juni 2022
slachterij varkens - agri

Nieuws Onderzoek

Stop op verhoging slachtsnelheid blijft (nog)

De risico's die een hogere slachtsnelheid met zich meebrengen, kunnen worden ondervangen door maatregelen. Dat concluderen onderzoekers van Wageningen Livestock Research.
26 April 2022
water natuur

Nieuws Politiek

Bijval afschaffen geborgde zetels waterschappen

Het wetsvoorstel om de geborgde zetels in de waterschappen te schrappen, kan op bijval rekenen van verschillende fracties in de Tweede Kamer. Dat bleek donderdagavond tijdens een debat over de initiatiefwet van Kamerleden Laura Bromet en Tjeerd de Groot. Of zij genoeg medestanders krijgen, is nog onduidelijk.
25 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief