Shutterstock

Nieuws Poltiek

Kamer: Ook mkb-toets voor agrarisch ondernemers

14 Mei 2021 - Linda van Eekeres

Een Kamermeerderheid wil dat er voor agrarisch ondernemers een equivalent komt van de zogeheten mkb-toets. Hierbij worden nieuwe wetten en regels vooraf door een panel van ondernemers beoordeeld op werkbaarheid.

Een motie van Derk Boswijk (CDA) voor een agrarische praktijktoets werd dinsdag (11 mei) door een meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen. Mede-indieners waren: Thom van Campen (VVD), Caroline van der Plas (BBB), Roelof Bisschop (SGP), Gideon van Meijeren (FvD) en Dion Graus (PVV).

De regering moet van het parlement onderzoeken hoe deze agrarische praktijktoets in elk nieuw wetsvoorstel, dus ook Europese verordeningen die omgezet worden naar Nederlandse wetgeving, kan worden gerealiseerd. De Kamer wil hierover in het najaar van 2021 worden geïnformeerd. In de motie staat dat boeren - net als mkb'ers - ondernemers zijn; dat boeren door toenemende regelgeving door de bomen het bos niet meer zien en dat boeren zitten te springen om mee te denken over de praktische uitvoerbaarheid van nieuwe regels en wetten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox