Cosun Beet Company

Nieuws Cosun

Suikerhandelshuis Limako overgenomen door Cosun

8 Juni 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Cosun Beet Company is sinds mei volledig eigenaar geworden van het internationaal handelshuis Limako. Cosun heeft de resterende 49% van de aandelen van ED&F Man overgenomen, zo meldt het coöperatief bedrijf vandaag (dinsdag 8 juni).

Limako is in 1968 opgericht als joint-venture met ED&F Man (een van de grootste suikerhandelaren ter wereld) om de Europese suikeroverschotten op de wereldmarkt af te zetten. Die taak is de laatste jaren uitgebreid met andere activiteiten.

Limako importeert suiker bij krapte op de markt en heeft zich daarvoor gespecialiseerd in het internationale containervervoer om suiker op tijd bij klanten waar ook ter wereld te kunnen leveren. Verder vertaalt het bedrijf markt- en prijsontwikkelingen in concrete opties voor partners en adviseert Limako over het afdekken van prijsrisico's. "Inmiddels zijn we een dynamisch internationaal handelshuis dat met haar kennis en ervaring snel kan inspelen op oogstschommelingen in Europa", zegt Daniël Kerkhof Managing Director van Limako. "Wij ontsluiten hoogwaardige en strategische afzetmarkten buiten de EU, waarmee we grote volume schommelingen in Europa kunnen opvangen".

Internationale ambities
"Met onze ambitie om verder te internationaliseren, was het dan ook onze wens om geheel eigenaar van Limako te worden", vertelt Paul Mesters, CEO van Cosun Beet Company in het bericht. "We willen vrij zijn om, conform onze strategie en visie, op de wereldmarkt geheel onze eigen koers te varen. Met Limako als speerpunt. Door 100% eigenaarschap kunnen we onze ideeën beter tot volle bloei brengen".

Mesters benadruk dat Limako als zelfstandig en onafhankelijk handelshuis blijft opereren. ED&F Man blijft ook na de overname een internationale businesspartner voor zowel Limako als Cosun. Daartoe is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de bedrijven afgesloten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden