Cosun

Nieuws Benoeming

Dirk de Lugt gaat LTO Bedrijven controleren

17 Juni 2021 - Redactie Boerenbusiness

Dirk de Lugt (59) is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van LTO Bedrijven, de commerciële tak van LTO Noord, ZLTO en LLTB. De Lugt volgt als mede-toezichthouder Henk van der Stelt op.

De aandeelhoudersvergadering van LTO Bedrijven heeft op voordracht van de raad van commissarissen ingestemd met de benoeming van De Lugt, meldt het bedrijf in een verklaring. Van der Stelt was niet meer herkiesbaar. De LTO-holding geeft aan graag gebruik te willen maken van de brede expertise en het netwerk van De Lugt in de agrarische sector. Van hem wordt een bijdrage verwacht aan het versterken van de positie en de ontwikkeling van LTO Bedrijven.

De Lugt is het meest bekend als voorzitter van de Raad van Beheer van coöperatie Cosun, maar de akkerbouwer op Texel is ook voorzitter van de NCR en de BO Akkerbouw. Tevens is hij commissaris bij AB Vakwerk. Onder de holding LTO Bedrijven vallen onder meer de bedrijven AgriPers, LTO Ledenvoordeel en LTO Arbeidskracht in eigendom. LTO Bedrijven heeft deelnemingen in LTO Verzekeringen, Cerass, GreenlinQdata, Agri-Dataservices BioScope en NLgroen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden