LTO Nederland

melkveebedrijf donkere wolken Overijssel

Nieuws Stikstof

LTO Overijssel stapt uit gebiedsoverleg stikstof

LTO Overijssel zet de medewerking aan het gebiedsgerichte stikstofoverleg stop en is daarmee de eerste kikker dit uit de kruiwagen springt. Het bestuur van de organisatie heeft zich unaniem uitgesproken voor stopzetten van deelname, stelt voorzitter Harold Zoet. De organisatie mist perspectief in de plannen van minister Christianne van der Wal en ziet zich bij voorbaat 'overruled'.
7 April 2022
glastuinbouw sjaak van der tak

Nieuws Belangenbehartiging

Van der Tak reageert op rol bij subsidiefraude

LTO-voorzitter Sjaak van der Tak heeft volgens berichten in het Financieele Dagblad een bedenkelijke rol gespeeld bij het niet terugbetalen van te veel betaalde GMO-subsidies door het inmiddels failliete FresQ. Brussel eist ruim €52 miljoen terug.
27 Januari 2022
sloot waterkwaliteit

Nieuws Nitraatrichtlijn

Aanvullende maatregelen 7de Nitraatrichtlijn op til

Op het ministerie van landbouw wordt gewerkt aan een toevoeging op het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn (AP). In december werd werden de maatregelen door in het 7e AP als onvoldoende beoordeeld voor het halen van de doelen van de Nitraatrichtlijn en de Kaderrichtlijn Water door het Nitraatcomité in Brussel. De inzet van het kabinet is om medio februari het addendum vast te stellen met de aanvullende maatregelen.
20 Januari 2022
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Regeringsverklaring

'Landbouwtransitie nodig voor wonen en bedrijven'

De beleidsprogramma's met betrekking tot het klimaatfonds en stikstof/transitiefonds met in totaal €60 miljard worden vanaf nu ontwikkeld, stelde Mark Rutte in de regeringsverklaring die hij vanochtend (dinsdag 18 januari) in de Tweede Kamer uitsprak. Rutte benadrukte dat het regeringsbeleid niet 'dichtgeregeld en met bloed ondertekend' is. De betrokken vakministers zullen hun oor te luister leggen binnen en buiten Den Haag, aldus Rutte.
18 Januari 2022
glastuinbouw sjaak van der tak

Nieuws Coalitieakkoord

'Verdeling geld stoppers en innovatie moet beter'

Voor een stikstof- en transitiefonds is €25 miljard uitgetrokken. 'Het zijn terecht vele miljarden, maar het tijdspad en de uitvoering zijn problematisch', reageert LTO-voorzitter Sjaak van der Tak op de plannen voor de landbouw die in het woensdag 15 december gepresenteerde coalitieakkoord staan. Ook vindt hij dat de verdeling van gelden tussen stoppers en innovatie anders moet.
16 December 2021
veevoer voer melkveebedrijf koeien

Nieuws Stikstof

Coalitie met LTO wil steun in ruil voor stappen

Een brede coalitie vanuit de melkveehouderij en zuivelsector presenteert voorafgaand aan de behandeling van de landbouwbegroting in de Tweede Kamer een doorgerekend pakket managementmaatregelen gericht op stikstofreductie. Tegelijkertijd roept LTO Nederland op jaarlijks €1,7 miljard te reserveren voor de stikstofversnellingsaanpak.
1 December 2021
groenbemester

Achtergrond Nitraatrichtlijn

Veel open eindjes in de nitraatrichtlijn

De sectororganisaties hebben gematigd positief gereageerd op het zevende Actieprogramma Nitraatrichtlijn, dat op vrijdag 26 november door minister Carola Schouten is gepresenteerd. De scherpste randjes zijn er af, maar nog veel moet nader worden uitgewerkt. Wat wel duidelijk is, is dat ingrijpende maatregelen blijven bestaan en de onrust in de sector daarmee nog niet is verdwenen.
1 December 2021
LTO

Aangeboden door MoveRTK

Haal meer rendement uit je aardappelen

Om optimaal rendement uit uw aardappels te halen is het belangrijk om uw gps-signaal te corrigeren. Dit kan het makkelijkst en nauwkeurigst met Move RTK, de nr. 1 landelijke leverancier gps RTK-correcties. Dan beschikt u namelijk 24 uur per dag over een betrouwbaar signaal, jaar op jaar herhaalbaar.
23 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden