Nieuws Belangenbehartiging

NMV stelt Henk Bleker aan als interim-voorzitter

17 September 2021 - Klaas van der Horst - 2 reacties

De NMV heeft Henk Bleker, de oud-staatssecretaris van landbouw, aangesteld als interim-voorzitter.

Dit heeft de organisatie meegedeeld in een bericht aan de leden. "Na een roerige periode brengt de Nederlandse Melkveehouders Vakbond weer rust in de organisatie met het aanstellen van Henk Bleker",  zo wordt gemeld.

Het zittende bestuur van de NMV werd op de algemene ledenvergadering van 1 september in zijn geheel naar huis gestuurd. Daarna was het aan het landelijk bestuur om vóór 1 december met een voorstel voor een interim-bestuur te komen. Dat moet orde op zaken stellen en de weg vrij maken voor een nieuw bestuur dat regulier wordt gekozen. Het teruggetreden bestuur was sinds eind 2020 intern zwaar verdeeld en niet meer in staat de normale taken uit te voeren.  

Kanttekening te maken
Bij het terugtreden van het oude bestuur is nog wel één kanttekening te maken. Oud-voorzitter Harm Wiegersma blijft de NMV nog wel vertegenwoordigen in bestuurlijke gremia, zoals ZuivelNL.

Bleker was tot recent voorzitter van Vee en Logistiek Nederland. Daar is hij opgevolgd door voormalig VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders.  Eerder dit jaar trad hij terug als algemeen directeur van zonnepark-bedrijf PowerField. Dat was nadat hij overstapte van het CDA naar Forum voor Democratie. Een woordvoerder van PowerField liet weten dat deze overstap en een aantal uitlatingen over 'doorgeschoten klimaatplannen' niet passen bij de visie van het bedrijf.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.

Meer over

Henk Bleker
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Henk. 19 September 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10894217/nmv-stelt-henk-bleker-aan-als-interim-voorzitter]NMV stelt Henk Bleker aan als interim-voorzitter[/url]
Mensen die zonnepanelen op landbouwgrond hebben gepromoot, zijn crimineel en mogen geen enkele funktie meer aanvaarden, want ze moeten zo snel als mogelijk in de cel.! Op dat soort criminelen zitten we toch totaal niet op te wachten.!
Roy 19 September 2021
nou dat lijkt me nog heel wat beter als stikstofonteigening of termen als halvering van de veestapel. Zat diegene eerst ook niet in de melkveelobby? Hoe onbetrouwbaar kun je zijn?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden