Ken Wolter / Shutterstock.com

Nieuws Gebroeders Fuite

Fuite: Samenwerking met Cargill opent deuren

23 September 2021

Grondstoffenconcern Cargill en Gebroeders Fuite slaan de handen in één en gaan gezamenlijk een nieuwe voerfabriek bouwen in Hasselt (Overijssel). "De samenwerking met Cargill biedt ons kansen in de huidige uitdagende markt", licht Jelle Fuite de samenwerking toe.

De bedoeling is dat Fuite en Cargill beide vanuit Hasselt gaan produceren. Cargill gaat de activiteiten van de Provimi-fabriek in Rotterdam naar Overijssel verplaatsen. De huidige locatie in Rotterdam van Provimi, sinds 2011 onderdeel van Cargill, moet van gemeente dicht. De gemeente vindt de plek niet meer geschikt voor de productie van veevoer en daarom wordt het pachtcontract beëindigd. Per september 2024 moet de productielocatie gesloten zijn.

De nieuwe fabriek in Hasselt is naar verwachting over 3 jaar operationeel en moet qua omvang vergelijkbaar zijn met de locatie in Rotterdam. Het productportfolio van Provimi, dat voornamelijk bestaat uit premixen, concentraten en additieven blijft intact.

'Mooie kans voor ons'
De strategische samenwerking met het grote Amerikaanse veevoerconcern Cargill kan voor Fuite gezien worden als een mooie stap. "Zowel Cargill als Fuite zijn onafhankelijke familiebedrijven met een sterke focus op de lange termijn. Dit vormt een mooie basis om gezamenlijk in Hasselt een fabriek te gaan bouwen", vertelt Jelle Fuite die als vijfde generatie familielid actief is binnen het bedrijf. Hij benadrukt desgevraagd dat de samenwerking met Cargill geen opmaat is voor een overname, maar dat het bij een samenwerking blijft. Hoe de constructie precies in elkaar steekt, laat hij in het midden. 

"We hadden ook los van elkaar een nieuwe fabriek kunnen bouwen, maar juist de samenwerking trekt ons aan en biedt kansen. In allerlei opzichten zijn er genoeg uitdagingen in de markt op gebied van bijvoorbeeld de productontwikkeling van premixen, maar ook op gebied van duurzaamheid. De samenwerking met Cargill kan op dat gebied deuren openen voor ons." De bedoeling is dat Fuite in de nieuw te bouwen fabriek voor alle diergroepen voer gaat produceren.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Vlees

CEO's vleesgiganten door politiek gehoord om inflatie

Achtergrond Granen

Graanhandel keert Rusland niet volledig de rug toe

Nieuws Varkens

Biden: 'Zonder concurrentie geen eerlijk kapitalisme'

Nieuws Vlees

Fuite Veal verwerft opnieuw eigen slachterij

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief