Bedrijfsnieuws Cargill

Verenigde Staten WitteHuis WashingtonDC

Nieuws Vlees

CEO's vleesgiganten door politiek gehoord om inflatie

De CEO's van de grote Amerikaanse vleesverwerkers Cargill, JBS, Tyson Foods en National Beef Packing gaan getuigen voor het Amerikaanse congres. De zitting gaat over de rundvleesmarkt en de fors gestegen prijzen voor consumenten.
14 April 2022
tarweoogst rusland graan - agri

Achtergrond Granen

Graanhandel keert Rusland niet volledig de rug toe

Veel westerse bedrijven trekken hun activiteiten in Rusland terug vanwege sancties of onder publieke druk. De vier grote handelsbedrijven in agrarische grondstoffen: Archer Daniels Midland, Bunge, Cargill en Louis Dreyfus - ook wel bekend als de ABCD-bedrijven die de internationale graanhandel domineren -, volgen met vertraging en nemen een genuanceerder standpunt in.
15 Maart 2022
melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws Varkens

Biden: 'Zonder concurrentie geen eerlijk kapitalisme'

Al enige tijd liggen de vleesprijzen in de Verenigde Staten op een hoog niveau en boeken de grote vleesbedrijven miljarden winst. Tegelijkertijd blijven de prijzen voor veehouders achter. Al meermaals uitte de Amerikaanse president Joe Biden zijn ongenoegen over de gang van zaken.
5 Januari 2022
cargill

Nieuws Gebroeders Fuite

Fuite: Samenwerking met Cargill opent deuren

Grondstoffenconcern Cargill en gebroeders Fuite slaan de handen in één en gaan gezamenlijk een nieuwe voerfabriek bouwen in Hasselt (Overijssel). 'De samenwerking met Cargill biedt ons kansen in de huidige uitdagende markt', zo licht Jelle Fuite de motivatie tot samenwerking toe.
23 September 2021
cargill

Nieuws Grondstoffen

Cargill profiteert flink van grondstoffenhausse

De grondstoffenhausse heeft Cargill geen windeieren gelegd. Het concern stevent af op zijn meest winstgevende jaar ooit in zijn 156-jarig bestaan. 
26 Mei 2021
export brazilie Scheepvaart

Nieuws Logistiek

Kosten bulktransport over zee rijzen pan uit

Niet alleen het containervervoer is het afgelopen jaar flink in prijs gestegen. Ook vervoer van droge bulkproducten is de afgelopen maanden fors duurder geworden. Die stijging komt door extra handel in de momenteel volatiele grondstoffenmarkt. Tegelijkertijd investeren rederijen minder in nieuwe schepen.
4 Mei 2021
cargill

Nieuws Cargill

Cargill willigt vrijwel alle wensen werknemers in

Voedingsmiddelengigant Cargill heeft een akkoord bereikt met de vakbonden en de werknemers in Nederland over een nieuw CAO. Hiermee is de staking, die sinds maandag 18 januari werd gevoerd bij vier productlocaties van het bedrijf, vlak voor het afgelopen weekend beëindigd.
26 Januari 2021
cargill

Nieuws Food

Staking legt fabrieken Cargill plat

De vier Nederlandse fabrieken van het Amerikaanse bedrijf Cargill liggen sinds maandagmiddag 18 januari stil. Werknemers hebben hun werk neergelegd vanwege grote onvrede over de arbeidsvoorwaarden en het uitblijven van een nieuwe cao.
19 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden