Boerenbusiness Agribusiness Award

Spannende strijd om Agribusiness Award 2021

21 Oktober 2021

De jury van de Agribusiness Award 2021 maakt volgende week, 28 oktober, bekend welke innovaties door gaan naar de finale. Elke twee uur, beginnend om 9.00 uur, wordt er één finalist bekendgemaakt op Boerenbusiness.nl en de bijbehorende social mediakanalen.

De onafhankelijke vakjury bestaande uit Aalt Dijkhuizen, Pierre Berntsen en Jan Omvlee, heeft de afgelopen weken met veel plezier de aanmeldingen voor de Agribusiness Award 2021 doorgelezen en beoordeeld. Alle inzendingen zijn doorgespit, langs de meetlat met criteria gelegd, uitgebreid geanalyseerd en zorgvuldig afgewogen. 

Dat was een flinke kluif met 26 ijzersterke nieuwe producten en diensten. "Opnieuw een jaar met een mooie lijst en een goede kwaliteit aan aanmeldingen", zo laat de jury weten. "Goed ook om te zien, dat de innovaties zich toespitsen op belangrijke (maatschappelijke) trends."

Allesbeslissende pitchdag
De finale wordt dit jaar extra spannend, omdat volgens de jury de aanmeldingen wel heel dicht bij elkaar liggen. De jury let in haar beoordeling op diverse criteria. De inzending moet een vernuftige verbetering of dienst zijn, een significante bedrage leveren aan de bedrijfsvoering en het rendement van een agrarisch ondernemer, beschikbaar en bewezen zijn in de praktijk en een groot potentieel hebben.

Vanwege de hoge kwaliteit van de aanmeldingen heeft de jury besloten dat er dit jaar vijf bedrijven een nominatie ontvangen. Er ligt daarmee dit jaar extra druk op de kandidaten die hun product live voor de jury mogen presenteren. Na deze allesbeslissende pitchdag op 4 november bij Boerenbusiness in Lelystad zal de jury tot een uiteindelijke beslissing komen. Op 25 november wordt de uiteindelijke winnaar tijdens een besloten event bekend gemaakt.

Regenradar
Powered by Agroweer

BB TV Agribusiness Award

Agribusiness Award: vijf kampioenen in innovatie

Nieuws Agribusiness Award

Lely wint Agribusiness Award 2021 met Sphere

BB TV Arend Kuperus - JOZ

'Je eigen stikstof maken zonder aan te kopen’

BB TV Wouter Bruins - In Ovo

'Kuikens doden niet meer nodig met Ella’

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief