Agribusiness Award

Agribusiness Award 2021

Boerenbusiness Agribusiness Award

Geef je innovatie het beste podium

Boerenbusiness, het online platform voor topondernemers in de agrarische sector, reikt dit jaar voor de vierde keer de Agribusiness Award uit. We nodigen bedrijven uit de Nederlandse agribusiness uit om zich vanaf 13 juni 2022 met hun innovatie in product, dienst of bedrijfsproces in te schrijven voor de editie van 2022.
13 Juni 2022

BB TV Agribusiness Award

Agribusiness Award: vijf kampioenen in innovatie

Lely heeft met de Lely Sphere de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness gewonnen. Het bedrijf kreeg deze erkenning in ontvangst tijdens een online uitzending op donderdag 25 september 2021 in Studio 2 in Meppel. Bekijk hier het event en de presentatie van alle vijf de finalisten: JOZ, In Ovo, Hanskamp, Bayer en Lely terug.
26 November 2021
Agribusiness Award 2021

Nieuws Agribusiness Award

Lely wint Agribusiness Award 2021 met Sphere

Lely heeft met de Lely Sphere de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness gewonnen. Deze innovatie voor de melkveehouderij reduceert 70% van de stikstofuitstoot in de stal en zet de ammoniak die hierbij vrijkomt om in circulaire meststof.
25 November 2021
JOZ Agribusiness Award 2021

BB TV Arend Kuperus - JOZ

'Je eigen stikstof maken zonder aan te kopen’

Om de emissie van ammoniak op melkveebedrijven terug te dringen, heeft JOZ de Gazoo ontwikkeld. Deze stikstofkraker is een circulaire oplossing, waarbij niet alleen de uitstoot van stikstof en methaan wordt gereduceerd, maar ook vloeibare kunstmest wordt geproduceerd. 'Je gaat je eigen stikstof creëren en hoeft deze dus niet meer aan te kopen', vertelt JOZ-topman Arend Kuperus. JOZ is met de Gazoo is een van de vijf genomineerden voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness.
19 November 2021
Agribusiness Award 2021 In Ovo

BB TV Wouter Bruins - In Ovo

'Kuikens doden niet meer nodig met Ella’

Wereldwijd worden er jaarlijks zo'n 6,5 miljard kuikens gedood, omdat het mannetjes zijn. In Ovo heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld. 'Met onze machine Ella kun je het geslacht van kippeneieren bepalen', vertelt medeoprichter Wouter Bruins. Ella is een van de vijf genomineerden voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness.
17 November 2021
Hanskamp Agribusiness Award 2021

BB TV Henk Hanskamp

'Met CowToilet stikstof op het bedrijf houden’

Hanskamp heeft een systeem ontwikkeld om stikstof op het bedrijf te houden: het CowToilet. Met deze innovatie – die de urine van koeien direct onder de staart opvangt – is het bedrijf genomineerd voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness. Directeur Henk Hanskamp: 'Als je stikstof niet laat ontstaan, hoef je het ook niet op te lossen.'
15 November 2021
Lely Agribusiness Award 2021

BB TV Rik Janssen - Lely

'Ammoniak reduceren én opbrengsten creëren’

De Lely Sphere is een van de vijf innovaties die genomineerd zijn voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness. Het stalsysteem zet ammoniak om in circulaire meststof. 'Daarmee is ammoniakreductie niet alleen maar een kostenpost, maar levert het ook opbrengsten voor de boer', vertelt Rik Janssen van Lely.
11 November 2021

BB TV Sander Uwland - Bayer

'Biologie voor betere kwaliteit aardappel'

Bayer is met het middel Serenade genomineerd voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness. Na de pitch bij de vakjury vertelt Sander Uwland, crop advisor bij Bayer Cropscience, over de werking van Serenade tegen schimmelziekten in de aardappelteelt. 'Het is biologie in plaats van chemie, maar Serenade begint een plek te krijgen.'
9 November 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief