Agribusiness Award

Cynthia Zhu

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Kunstmatige intelligentie, oftewel artificial intelligence (AI) rukt overal op in ons leven en werk. Of het nu gaat om ChatGPT - het model dat je (met wisselend succes) over van alles kan laten ‘meedenken’ en bijvoorbeeld e-mails en softwarecode kan laten schrijven - of om toepassingen in landbouwmachines die afwijkingen in gewassen herkennen. Cynthia Zhu onderzoekt voor haar MBA aan de Universiteit van Amsterdam het gebruikt van AI in de landbouw. Begin volgend jaar komen de resultaten, maar met Boerenbusiness duikt Zhu alvast in het onderwerp.
27 December 2023
Michiel Muller

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Met onlinesupermarkt Picnic wil ondernemer Michiel Muller zijn succes met (onbemande tankstationketen) Tango overtreffen. Met elektrische busjes die bijna futuristisch aandoen, proberen ze het Nederlandse straatbeeld te veroveren. Tegelijkertijd hanteren ze dezelfde principes als de melkboer van vroeger. Tijdens de uitreiking van de Agribusiness Award van Boerenbusiness op het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam deelde Muller zijn lessen met het publiek die hij als succesvol ondernemer heeft geleerd.
23 November 2023
Agribusiness Award 2023

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BBLeap is de winnaar van de Boerenbusiness Agribusiness Award 2023. Dat is vanmiddag (21 november) bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de award in het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam. De award is bedoeld voor innovatieve producten en diensten die voordeel hebben voor de agrarisch ondernemer. BBLeap heeft de award gewonnen met een plantspecifieke spuittechniek met real-time camera. 'Dit is echt een techniek voor echte precisielandbouw en heel breed en internationaal inzetbaar', aldus juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen.
21 November 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

GEA Farm Technologies is met de mestverijker kanshebber voor de Agribusiness Award.  Dit is een systeem om drijfmest of digestaat te 'bewerken' middels plasmatechnologie. Het systeem vervangt de aankoop van kunstmest, verlaagt de uitstoot van ammoniak en methaan en verkleint daarmee de CO2-footprint. Productspecialist Harm Ypma gaat in op de baten en terugverdientijd. 
16 November 2023

BB TV Peter Millenaar

'Wereld een beetje mooier en duurzamer maken'

BB Leap is een van de vier genomineerden voor de Boerenbusiness Agribusiness Award 2023. Hun systeem bepaalt tijdens het spuiten met behulp van camera’s op plantniveau waar wel en niet gespoten hoeft te worden. Het voordeel voor de boer is evident, maar met het product hoopt het bedrijf ook ‘de wereld een beetje mooier en duurzamer te maken’. Hoe het allemaal werkt, vertelt Peter Millenaar van BB Leap in de video.
14 November 2023

BB TV Aron Bom

'Voordeel voor de boer en betere bodemgezondheid'

Syngenta Crop Protection is met Interra Scan genomineerd voor de Boerenbusiness Agribusiness Award 2023. Interra Scan is een nieuwe dienst waarmee de bodem heel nauwkeurig in kaart wordt gebracht en waarvan de data gemakkelijk in gebruik is voor de boer. Dit geeft niet alleen financieel voordeel voor de boer, maar zorgt ook voor een betere bodemgezondheid, vertelt Aron Bom van Syngenta.
9 November 2023

BB TV Rieks Smook

'Gras is in potentie een volwaardig eiwitgewas'

De start-up Grassa heeft in de afgelopen jaren een proces ontwikkeld waarmee voedingstoffen uit groen bladmateriaal wordt gewonnen, zoals gras. Naar eigen zeggen is gras in potentie een volwaardig eiwitgewas. Met deze innovatie is het bedrijf een van de vier genomineerden van de Boerenbusiness Agribusiness Award. In dit gesprek licht CEO Rieks Smook toe hoe Grassa te werk gaat. 
7 November 2023
Syngenta Agribusiness Award 2023

Boerenbusiness Agribusiness Award

Syngenta vierde finalist Agribusiness Award 2023

De jury van de Agribusiness Award heeft dit jaar vier bedrijven genomineerd voor hun innovatieve product of dienst, die goed is voor de portemonnee van de boer. De vierde en laatste nominatie is voor Syngenta Crop Protection met de INTERRA Scan, een innovatie die de bodem zeer nauwkeurig in kaart kan brengen.
26 Oktober 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox