Still Youtube/FDF

Nieuws Belangenbehartiging

LTO Nederland blijft buiten Landbouwcollectief 2.0

8 November 2021 - Klaas van der Horst - 10 reacties

LTO Nederland haakt niet aan bij een nieuw Landbouwcollectief, maar neemt wel graag deel aan periodiek onderling overleg. Dit heeft de organisatie bekendgemaakt in een verklaring. LTO zoekt naar eigen zeggen samenwerking zonder 'keurslijf'.

LTO Nederland gaat niet in op wat ze precies ziet als keurslijf, maar geeft ook aan dat ze inhoudelijke problemen ziet in een soort hervatting van de vorige samenwerking.

Zo heeft LTO Nederland naar eigen zeggen niet de menskracht voor deelname aan een nieuwe structuur. Daarnaast is het Landbouwcollectief naar de mening van LTO niet evenwichtig qua vertegenwoordiging, want te veel veehouderijgericht en onvoldoende plantaardig. Tot slot hebben de partijen in een nieuw te vormen collectief naar de mening van LTO te weinig oog voor de biologische en multifunctionele landbouw.

Niet helemaal afwijzend
LTO Nederland benadrukt in de verklaring meerdere keren dat ze toch niet helemaal afwijzend staat tegenover samenwerking. Zo worden diverse andere vormen van samenwerking opgenoemd, al zijn die meer verticaal gestructureerd. Bovendien verklaart de organisatie zich bereid om periodiek het overleg aan te gaan met de agrarische vakbonden- en bewegingen om 'vanuit ieders eigen identiteit en inzet' tot afstemming van lobby te komen.

Mark van den Oever, voorzitter van Farmers Defence Force (FDF) toont zich in een eerste reactie teleurgesteld. FDF poogt al geruime tijd het Landbouwcollectief weer nieuw leven in te blazen. "Al onze inspanningen achter de schermen ten spijt....", laat hij op Telegram aan de volgers van FDF weten, in een reactie op de LTO-verklaring.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
10 reacties
Abonnee
rana 8 November 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10895085/lto-nederland-blijft-buiten-landbouwcollectief-20]LTO Nederland blijft buiten Landbouwcollectief 2.0[/url]
Groot gelijk LTO al deze initiatieven zijn er vooral voor de veehouderij lees koeieboeren.
Gekke Henkie 8 November 2021
Groot gelijk Rana?
Sjaak wil koste wat kost van elke boer af!!
Pas nog in LTO gebouw geweest, werken alleen maar Partij voor de Dieren aanhangers!!
lekker solidair, met gestrekt been erin, anders is er over 5 jaar geen boer meer over!
Abonnee
SjefO 8 November 2021
Laat dan de vakgroepen participeren maar LTO probeer nou eens de slogan eendracht maakt macht ipv verdeeldheid een meerderheid van de agrarische sector wil dat en kom niet met die onzin van geen oog voor biologisch enz, van der Tak er moet eerst maar eens bewezen worden dat wat jullie met de boeren uit willen halen beter is voor het milieu en natuur.
Van der Tak luister naar je achterban is dit te moeilijk dan zoeken we een ander " akkoord"
Onthoud goed van der Tak verdeeldheid gaat de sector de kop kosten de overheid wil maar een ding "VERDEEL EN HEERS"
En daar werkt LTO gretig aan mee, jullie snappen er geen zak van.
Abonnee
betweter 8 November 2021
weg met takkie
Abonnee
Sjaak 8 November 2021
Het is wel gewoon een feit dat veel boerenbelangenbehartigers weinig oog hebben voor akkerbouwers. en als de akkerbouw dan nog een keer voor zichzelf opkomt worden ze gelijk terecht gewezen. eendracht is mooi maar liefde moet wel van 2 en in het boerengeval meerdere kanten komen
Abonnee
consument 8 November 2021
als ik minister was, dan ging ik niet met LTO aan tafel!
Wel met de anderen, pas dan is de kans groot dat je de onvrede weg neemt!
Abonnee
drent 9 November 2021
Sjaak schreef:
Het is wel gewoon een feit dat veel boerenbelangenbehartigers weinig oog hebben voor akkerbouwers. en als de akkerbouw dan nog een keer voor zichzelf opkomt worden ze gelijk terecht gewezen. eendracht is mooi maar liefde moet wel van 2 en in het boerengeval meerdere kanten komen
dat ben ik met Sjaak eens, over de akkerbouw wordt bijna nooit gesproken alleen wel met maatregelen, alles ten gunste van de veehouderij.
Abonnee
janus 10 November 2021
wat hier boven staat,is deels waar. maar ik weet wel dat de varkenshouderij en de akkerbouw veel samen op trekken.de akkerbouw moet wel altijd bloeden voor de voordelen die de rundveehouderij toebedeeld krijgt,bv derogatie.wat de ene sector krijgt,gaat er bij de ander af.
Abonnee
janus toch 10 November 2021
een varkensboertje die een wit voetje bij een treurige akkerbouwer wil halen!
Met dit gelul kom je nooit tot een éénheid!
Abonnee
Arie arme tak 10 November 2021
Als we als sector blijven zeuren zoals in bovenstaande reacties,zal er politiek gezien nooit respect komen voor de land en tuinbouwsector. Dan blijven zij ons zien als een stelletje boeren die proberen elkaar de vliegen af te vangen. Laat iedereen, zowel mestverwerker als veredelaar en alles wat daar tussenuit, over de eigen schaduw springen en als een front vechten voor de land,tuinbouw en aanverwante bedrijven in de sector , voor de zaken waarover het momenteel echt gaat. Het gaat echt om de toekomst voor agrarisch Nederland.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden