Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws Rabobank

Rabobank zet 10% meer leningen uit in agri sector

11 Augustus 2022

De kredietportefeuille van de Rabobank is in het eerste halfjaar met €15,4 miljard gestegen naar €432,6 miljard. De Food & Agri sector blijft voor de bank daardoor een belangrijke markt, zo blijkt uit de vandaag (donderdag 11 augustus) door de bank gepresenteerde halfjaarcijfers.

De Food & Agri kredietportefeuille van de Rabobank groeide met 10% tot €113,2 miljard. Food & Agri heeft een aandeel van 26% van de totale kredietportefeuille van de bank. Van dit bedrag staat €39,3 miljard uit in het binnenland en €73,9 miljard in het buitenland. De binnenlandse groei ten opzichte van 2021 zit bij Wholesale & Rural: consumer foods (zowel productie, distributie als groothandel), fresh produce (groothandel) en de suiker-, en graanproductie.

Leningen aan bedrijven in commodities (agrarische grondstoffen) zijn met €32 miljard de grootste categorie binnen het Food & Agri portfolio van de bank. Daarna volgen animal protein (dierlijk eiwit) en dairy (melk) met respectievelijk €23 en €20 miljard. Farm inputs staan op de zevende plaats met €11 miljard aan uitstaande leningen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland).
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Economie

Rabobank: economische groei komt tot stilstand

Nieuws Benoeming

Rabobank stelt Belg Decraene aan als topman

Nieuws Rabobank

Rabobank: melkveehouderij is kwetsbare sector

Nieuws Varkens

Rabobank ziet tekorten in varkenshouderij oplopen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief