Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws Rabobank

Rabobank zet 10% meer leningen uit in agri sector

11 Augustus 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De kredietportefeuille van de Rabobank is in het eerste halfjaar met €15,4 miljard gestegen naar €432,6 miljard. De Food & Agri sector blijft voor de bank daardoor een belangrijke markt, zo blijkt uit de vandaag (donderdag 11 augustus) door de bank gepresenteerde halfjaarcijfers.

De Food & Agri kredietportefeuille van de Rabobank groeide met 10% tot €113,2 miljard. Food & Agri heeft een aandeel van 26% van de totale kredietportefeuille van de bank. Van dit bedrag staat €39,3 miljard uit in het binnenland en €73,9 miljard in het buitenland. De binnenlandse groei ten opzichte van 2021 zit bij Wholesale & Rural: consumer foods (zowel productie, distributie als groothandel), fresh produce (groothandel) en de suiker-, en graanproductie.

Leningen aan bedrijven in commodities (agrarische grondstoffen) zijn met €32 miljard de grootste categorie binnen het Food & Agri portfolio van de bank. Daarna volgen animal protein (dierlijk eiwit) en dairy (melk) met respectievelijk €23 en €20 miljard. Farm inputs staan op de zevende plaats met €11 miljard aan uitstaande leningen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

BB TV Daniëlle Duijndam

Stijging melkprijs neemt margedruk niet direct weg

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden