Bedrijfsnieuws Rabobank

melken melkveebedrijf carousel

Nieuws Melkveehouderij

Rabobank: melkprijs blijft kunstmatig op niveau

Dat melkverwerkers zoeken naar nieuwe leden of leveranciers, is volgens de Rabobank een reden waarom de melkprijzen nog altijd niet zijn verlaagd. Maar uiteindelijk is een daling van de melkprijs een kwestie van uitstel in plaats van afstel, zo geeft de geldverstrekker aan in de jongste marktupdate.
Eergisteren 15:20 uur
rabobank

Nieuws Financieel

Rabobank houdt zorg over verdienmodel boeren

De Rabobank wil samen met alle ketenpartijen in de landbouw toe naar een verdere verduurzaming. Daarbij moet niet alleen helderheid komen over de stikstofeisen, maar ook over alle andere eisen aan de boer. Daarbij is behoefte aan een stabiel beleid. Toch zal het dan nog moeilijk zijn en blijven om een goed verdienmodel voor de landbouw te ontwikkelen.
12 Oktober 2022
rabobank Food Hub Rabo Food Forward

Interview Rabo Food Forward

'Geloof in jezelf en pak je kansen als ondernemer'

“Er zijn zoveel mooie ideeën die leven in de hoofden van alle voedselondernemers in dit land. Alleen de vraag is: zien ze op dit moment de mogelijkheden om die te realiseren”, zegt Anna van der Bijl, projectmanager Food & Agri bij de Rabobank. Van der Bijl is voor de bank trekker van Rabo Food Forward. Vandaag wordt op de Floriade in Almere een volgende stap gezet met de lancering van het Food Forward Membership, een netwerk dat een soort loket moet worden om spelers op het gebied van toekomstbestendige voedseloplossingen aan elkaar te verbinden.
5 Oktober 2022

BB TV Danielle Duijndam

'Hoge zuivelprijzen zijn een blijvertje'

De zuivelprijzen zijn in de voorbije maanden hoog opgelopen. Samen met vlees zijn boter en kaas aanjagers van de hoge voedselinflatie. Volgens Danielle Duijndam, zuivelanalist bij Rabobank, zijn de hoge prijzen waarschijnlijk blijvend. Tegelijkertijd ligt vraaguitval op de loer en veranderen consumenten hun bestedingspatronen.
28 September 2022
supermarkt inflatie kassa voedselprijs

Nieuws Economie

Rabobank: economische groei komt tot stilstand

De aanhoudende inflatie resulteert er in dat de. Nederlandse economie eind dit jaar en begin 2023 begint te krimpen. Over heel 2022 komt de economische groei uit op 4,7%, maar deze loopt terug naar 0,2% in 2023.
8 September 2022
Stefaan Decreane

Nieuws Benoeming

Rabobank stelt Belg Decraene aan als topman

Rabobank benoemt de Belg Stefaan Decraene tot nieuwe topman. Decraene volgt in de loop van dit najaar Wiebe Draijer op als voorzitter van de groepsdirectie van Rabobank voor een termijn van vier jaar. Draijer stopt per 1 oktober na afronding van zijn tweede termijn.
5 September 2022
melkveebedrijf koeien

Nieuws Rabobank

Rabobank: melkveehouderij is kwetsbare sector

De Rabobank presenteerde vandaag de resultaten van de bank over de eerste helft van 2022. Naast de financiële prestaties van de bank werd er in de persbijeenkomst ook verder ingegaan op de stikstofproblematiek die agrarisch Nederland in zijn greep houdt.
11 Augustus 2022
rabobank

Nieuws Rabobank

Rabobank zet 10% meer leningen uit in agri sector

De kredietportefeuille van de Rabobank is in het eerste halfjaar met €15,4 miljard gestegen naar €432,6 miljard. De Food & Agri sector blijft voor de bank daarbij een belangrijke markt, zo blijkt uit de vandaag (donderdag 11 augustus) door de bank gepresenteerde halfjaarcijfers.
11 Augustus 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief