Bedrijfsnieuws Rabobank

kaas frau antje

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

De grappen over Rabo en credits liggen voor het oprapen, maar met haar 'Say: 'no cheese' boodschap in de 'Carbon Insights'-mailing bevindt de Utrechtse bank zich opeens in een lastige positie. De bank kent de boer naar eigen zeggen als geen ander, maar lijkt haar klanten in de hand te bijten.
Vrijdag 16:45 uur
Stefaan Decreane

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Boeren zijn afgelopen jaar nog terughoudender geworden met het aanvragen van financiering, dat bleek tijdens de persconferentie vanochtend van de jaarcijfers van de Rabobank. Het potje van €3 miljard dat de bank vorig jaar in juni na het klappen van het Landbouwakkoord heeft gereserveerd voor boeren die willen verduurzamen, is nog bijna helemaal vol.
8 Februari 2024
Alex Datema

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

Met een nieuwe visie op agrarische bedrijfsfinanciering die vandaag is verschenen, wil Rabobank een actieve rol spelen in het verduurzamen van de landbouw. Minder vee en extensievere akkerbouw is hierbij een logisch gevolg, schetst directeur Food&Agri Alex Datema. Hoe gaat de bank boeren stimuleren te verduurzamen? Hoe wordt omgegaan met locaties nabij Natura 2000-gebieden? En wat zijn verdere consequenties van het beleid? Met Datema bespreken we de nieuwe visie tot 2040. 
15 December 2023

BB TV Daniëlle Duijndam

Stijging melkprijs neemt margedruk niet direct weg

De melkprijzen zitten in het vierde kwartaal in de lift, zo geeft Rabobank in de nieuwe kwartaalupdate aan. Volgens sectormanager melkvee Daniëlle Duijndam komt dit door een combinatie van factoren. Ondanks de hogere uitbetalingsprijzen doen veehouders er volgens haar goed aan om de liquiditeiten scherp in de gaten te houden. Daarbij gaat Duijndam ook in op de World Dairy Map die recent verscheen, waarin de bank aangeeft dat de zuivelhandel mondiaal toeneemt. 
6 December 2023
rabobank

Nieuws Economie

Rabobank boekt fors meer winst door hogere rente

De Rabobank heeft over de eerste helft van dit jaar een fors hogere winst geboekt dan over dezelfde periode vorig jaar. Was de nettowinst over de eerste helft van 2022 €1.276 miljoen, over de eerste helft van 2023 is dat €2.528 miljoen. Stijgende rentes en de beperkte kredietvoorzieningen hadden een positieve invloed op de resultaten.
10 Augustus 2023
rabobank

Nieuws Varkens

Varkenshouder is winnaar van de prijsrally

Volgens de Rabobank staat de varkensmarkt er nog  altijd zeer krap voor. In een nieuw rapport concludeert de bank dat de productie van varkensvlees in alle Europese kernmarkten daalt. Voor alsnog lijken de hogere prijzen vooral ten gunste van varkenshouders. 
26 Juli 2023
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Melk

Rabo waarschuwt goed op liquiditeit te letten

Melkveehouders doen er verstandig aan om hun kas goed in de gaten te houden, omdat er financieel gezien diverse piketpaaltjes zijn verzet. Daarvoor waarschuwt de Rabobank. De marge is veel krapper door tal van kostenstijgingen en een flink gedaalde melkprijs. En dan is er ook nog de belastingaanslag over vorig jaar.
6 Juni 2023
Marijke Everts Van Drie Group

Nieuws Rabobank

Marijke Everts van VanDrie Group naar Rabobank

Marijke Everts, directeur Corporate Affairs bij de VanDrie Group, maakt een overstap naar de Rabobank, waar ze hoofd agrarische relaties wordt. Dit meldt ze op Linkedin.
14 April 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden