Bedrijfsnieuws Rabobank

rabobank

Nieuws Economie

Rabobank boekt fors meer winst door hogere rente

De Rabobank heeft over de eerste helft van dit jaar een fors hogere winst geboekt dan over dezelfde periode vorig jaar. Was de nettowinst over de eerste helft van 2022 €1.276 miljoen, over de eerste helft van 2023 is dat €2.528 miljoen. Stijgende rentes en de beperkte kredietvoorzieningen hadden een positieve invloed op de resultaten.
10 Augustus 2023
rabobank

Nieuws Varkens

Varkenshouder is winnaar van de prijsrally

Volgens de Rabobank staat de varkensmarkt er nog  altijd zeer krap voor. In een nieuw rapport concludeert de bank dat de productie van varkensvlees in alle Europese kernmarkten daalt. Voor alsnog lijken de hogere prijzen vooral ten gunste van varkenshouders. 
26 Juli 2023
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Melk

Rabo waarschuwt goed op liquiditeit te letten

Melkveehouders doen er verstandig aan om hun kas goed in de gaten te houden, omdat er financieel gezien diverse piketpaaltjes zijn verzet. Daarvoor waarschuwt de Rabobank. De marge is veel krapper door tal van kostenstijgingen en een flink gedaalde melkprijs. En dan is er ook nog de belastingaanslag over vorig jaar.
6 Juni 2023
Marijke Everts Van Drie Group

Nieuws Rabobank

Marijke Everts van VanDrie Group naar Rabobank

Marijke Everts, directeur Corporate Affairs bij de VanDrie Group, maakt een overstap naar de Rabobank, waar ze hoofd agrarische relaties wordt. Dit meldt ze op Linkedin.
14 April 2023
rabobank

Analyse Directeur Food&Agri

Rabobank hoopt met Alex Datema op groen krediet

Het aanstellen van melkveehouder Alex Datema als nieuwe directeur Food&Agri bij de Rabobank mag gerust een verrassing worden genoemd. Een grote verrassing zelfs, want Datema is nou niet direct het stereotype bankdirecteur in pak en stropdas. Hij is een man uit de praktijk, wat in zekere zin voor hem pleit. Toch roept het aantreden van deze vergaderboer in sommige agrarische gelederen waarschijnlijk ook vraagtekens op, want Datema is een man met een uitgesproken visie op de landbouw. Een extensievere landbouw welteverstaan.
9 Maart 2023
banken financieel rabobank

Nieuws Rabobank

Lagere winst Rabobank, krediet food & agri groeit

De Rabobank heeft in 2022 een lagere nettowinst geboekt, €2,8 miljard tegenover €3,7 miljard in 2021, toen de winst uitzonderlijk hoog was. De bank is niet ontevreden met het resultaat, gezien de economische verstoringen die zijn veroorzaakt door de oorlog in de Oekraïne - zoals hoge energieprijzen en inflatie - en spreekt over sterke prestaties. Mede door de hogere rente steeg de rentewinst met 10%.
9 Februari 2023
melken melkveebedrijf carousel

Nieuws Melkveehouderij

Rabobank: melkprijs blijft kunstmatig op niveau

Dat melkverwerkers zoeken naar nieuwe leden of leveranciers, is volgens de Rabobank een reden waarom de melkprijzen nog altijd niet zijn verlaagd. Maar uiteindelijk is een daling van de melkprijs een kwestie van uitstel in plaats van afstel, zo geeft de geldverstrekker aan in de jongste marktupdate.
6 December 2022
rabobank

Nieuws Financieel

Rabobank houdt zorg over verdienmodel boeren

De Rabobank wil samen met alle ketenpartijen in de landbouw toe naar een verdere verduurzaming. Daarbij moet niet alleen helderheid komen over de stikstofeisen, maar ook over alle andere eisen aan de boer. Daarbij is behoefte aan een stabiel beleid. Toch zal het dan nog moeilijk zijn en blijven om een goed verdienmodel voor de landbouw te ontwikkelen.
12 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox