Hans Engbers / Shutterstock.com

Nieuws Rabobank

Lagere winst Rabobank, krediet food & agri groeit

9 Februari 2023 - Linda van Eekeres - 1 reactie

De Rabobank heeft in 2022 een lagere nettowinst geboekt, €2,8 miljard tegenover €3,7 miljard in 2021, toen de winst uitzonderlijk hoog was. De bank is niet ontevreden met het resultaat, gezien de economische verstoringen die zijn veroorzaakt door de oorlog in de Oekraïne - zoals hoge energieprijzen en inflatie - en spreekt over sterke prestaties. Mede door de hogere rente steeg de rentewinst met 10%.

De wereldwijde food & agri-portefeuille van de Rabobank steeg in 2022 met 10% tot €113,3 miljard. Het aandeel van deze portefeuille is 26% van de uitstaande leningen. In Nederland stond in de sector in 2022 12% meer uit: €40,4 miljard tegenover €35,7 miljard. Wel worden sinds vorig jaar geen eenmanszaken meer in deze rapportage meegenomen, waardoor er ook boeren (en andere ondernemers) buiten vallen.

Stefan Decraene de nieuwe topman van de Rabobank zegt in een persbericht: "Voor ons als wereldwijde food- en agribank is de overgang naar klimaatslimme landbouw een cruciaal onderdeel voor een veerkrachtig voedselsysteem. Uiteraard geldt dit ook voor de Nederlandse agrarische sector, waar we onze rol pakken in de stikstofproblematiek."

Later vandaag lees je meer op Boerenbusiness over de jaarcijfers van de Rabobank. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
jan jansen 9 Februari 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10902842/lagere-winst-rabobank-krediet-food-amp-agri-groeit]Lagere winst Rabobank, krediet food & agri groeit[/url]
"Overgang naar klimaatslimme landbouw een cruciaal onderdeel voor een veerkrachtig voedselsysteem". Laat onze "vrienden" van de RABO dit maar n's uitleggen wat ze daar precies mee bedoelen. Kan nog leuk worden zo'n interview!!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

BB TV Daniëlle Duijndam

Stijging melkprijs neemt margedruk niet direct weg

Nieuws Economie

Rabobank boekt fors meer winst door hogere rente

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox