Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award 2023

‘Een award met focus op voordeel voor de boer’

16 Juni 2023 - Redactie Boerenbusiness

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de vijfde keer de Agribusiness Award uit. De prijs voor bedrijven met een innovatief product of nieuwe dienst met financieel voordeel voor de boer. De winnaar van afgelopen jaar is Andela Techniek & Innovatie met de Robot Weeder ARW-912. Hoe gaat het nu een jaar later met ze?

Andela heeft afgelopen jaar een aantal verbeteringen doorgevoerd aan de Robot Weeder ARW-912 om nog beter te kunnen voldoen aan de wensen van de klant. De machine is een volledig gerobotiseerde en autonoom rijdende wiedmachine. Zij kan in verschillende gewassen en veldomstandigheden de onkruiden in de rij door middel van kunstmatige intelligentie detecteren en verwijderen. Volgens Andela kan de machine het grootste deel van de wiedwerkzaamheden van handwieders overnemen en is hij 24/7 operationeel.

Verbeterde versie
"Er is een verbeterde versie gebouwd van onze machine die nog beter voldoet aan de behoeftes van de klant", aldus Sandra Andela. "Hierbij hebben we de machine uitgerust met langere tracks voor nog minder bodem verdichting, een extra voorwiel toegevoegd voor het voorkomen van een derde spoor, en de gehele constructie lichter gemaakt."

"We hebben drie machines verkocht, daarnaast is er momenteel veel belangstelling van eigen en nieuwe klanten in binnen- en buitenland en ook nieuwe markten weten ons te vinden. Dat is zeker interessant. De ambitie is om elk jaar te groeien. De planning is om volgend jaar tien machines te bouwen en uit te breiden in Europa."

Het voordeel voor de boer
Andela is erg te spreken over de positieve toegevoegde waarde van de deelname aan de Agribusiness Award. "Deelname aan de Agribusiness Award heeft ons veel positieve reacties en belangstelling opgeleverd. Het is een landelijke prijs, dat spreekt ons zo aan! Jouw innovatie wordt vergeleken met andere innovaties in onze sector. Wij bevinden ons bovendien als winnaar van 2022 in een mooi gezelschap met de eerdere winnaars van de Agribusiness Award. Wij vinden het waardevol dat deze prijs zich focust op het voordeel voor de boer, dat is eigenlijk de basis van alle ontwikkelingen die wij doen. Wij beginnen altijd bij de boer, dat komt dus absoluut erg overeen met hoe wij werken."

Vakkundige jury
Andela kijkt positief terug op de pitch en de interactie met de jury. "Waar de pitch in het begin best spannend was, ging dat eigenlijk al heel snel over naar een leuke, interactieve en leerzame ervaring. Het is een gevarieerde en vakkundige jury met relevante vragen. Ze waren goed op de hoogte en dat helpt om je verhaal goed over te brengen. Ook helpt zo'n inschrijving je om goed na te denken over wat je product toevoegt en wat de voordelen voor de boer zijn."

Agribusiness Award 2023
De aanmeldpagina voor de Agribusiness Award 2023 is inmiddels geopend. Inschrijven kan vanaf 12 juni. De vakjury beoordeelt daarna de inzendingen en kiest de genomineerden. Ben jij het bedrijf in de agribusiness dat met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Kijk voor meer informatie op Boerenbusiness.nl/award en meld je aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

BB TV Aron Bom

'Voordeel voor de boer en betere bodemgezondheid'

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘In de toekomst chemie vervangen in meer teelten’

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Steun in Kamer om via ons regeldruk te verlagen'

Boerenbusiness Agribusiness Award

Agribusiness Award viert vijfjarig jubileum

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox