Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Steun in Kamer om via ons regeldruk te verlagen'

23 Juni 2023 - Redactie Boerenbusiness

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de vijfde keer de Agribusiness Award uit. De prijs voor bedrijven met een innovatief product of nieuwe dienst met financieel voordeel voor de boer. Een van de genomineerden van afgelopen jaar is Piglet Treatment System met het Health System. Hoe gaat het daar een jaar later mee? 

Het Health System is volop in ontwikkeling. Dit modulaire (digitale) stalsysteem waarin het varken centraal staat, biedt een oplossing op individueel dierniveau voor het toedienen en registreren van vaccins, antibiotica, gezondheidsmonitoring en dierwelzijn. Met een Health Injector, RFID-oormerken, datatransfer-systeem in de slachterijen en Health System Cloud Solutions zorgt het bedrijf voor een gesloten medicatie-administratie.

"Het mooiste nieuws is dat er een motie over ons bedrijf is aangenomen in de Tweede Kamer", zegt Twan Claessens van Piglet Treatment System. "De partijen hebben voorgestemd om te kijken of we met het Health System de regeldruk kunnen verlagen op de veehouderij. Dit is een hele waardevolle aanvulling op ons product. Uiteindelijk moet de veehouderij grote voordelen ervaren als die met ons systeem gaat werken, dat is ons doel. Daarnaast draaien er op het moment verschillende pilots in het binnen- en buitenland, het ziet er goed uit!"

Deelname award heel positief
Claessens is erg te spreken over de publiciteit voor het product vanuit de Boerenbusiness Agribusiness Award. "De publiciteit die wij verkregen hebben door de Award heeft een positieve uitstraling over het product heen, een soort waardering. Stel dat je met andere bedrijven in gesprek gaat en je kan de deelname aan deze prijs benoemen, dan is dat gewoon heel positief. Als je dit benoemt, laat je zien dat je op een hoger level presteert."

Ook over het verloop van de pitch en de daarbij aanwezige jury is Claessens enthousiast. "Ik vond de pitch erg leuk, maar natuurlijk ook spannend. De verschillende expertises in de jury en hun blik op het product zijn erg interessant. Het was leerzaam om met de jury te spreken. Je denkt altijd als je elke dag met je product bezig bent dat je aan alles hebt gedacht, maar dat is natuurlijk nooit zo. Zo kwamen er ook wel een aantal vragen naar voren waarvan ik dacht: daar moeten we verder aan werken. Of je nou eerste of laatste wordt, een gesprek met de jury is altijd geweldig. Het was allemaal erg goed en professioneel georganiseerd."

Agribusiness Award 2023
De aanmeldtermijn voor de Agribusiness Award 2023 is inmiddels geopend. Inschrijven kan vanaf 12 juni. De vakjury beoordeelt daarna de inzendingen en kiest de genomineerden. Ben jij het bedrijf in de agribusiness dat met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Kijk voor meer informatie op Boerenbusiness.nl/Award.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

BB TV Aron Bom

'Voordeel voor de boer en betere bodemgezondheid'

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘In de toekomst chemie vervangen in meer teelten’

Boerenbusiness Agribusiness Award

Agribusiness Award viert vijfjarig jubileum

Boerenbusiness Agribusiness Award 2023

‘Een award met focus op voordeel voor de boer’

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden