Tweede transactie dit jaar

FarmFrites verkoopt groot deel business Argentinië

25 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

FarmFrites behoort tot de top vijf van grootste producenten van bevroren aardappelproducten ter wereld, maar in Argentinië raakt het marktaandeel kwijt. Onlangs verkocht de verwerker 60 procent van haar onderneming Modern Foods. Sociedad Comercial del Plata betaalde 50 miljoen dollar, zo melden diverse Argentijnse media. 

De overige 40 procent blijft in handen van het Nederlandse Farm Frites. Volgens berichten in de media had het bedrijf een aantal problemen. Dat zou te maken hebben met buitenlandse valuta, vreemde valuta aandelen, inflatie en loonstijgingen. Ook zou het bedrijf hinder ondervinden van de beperkingen in de bilaterale handel tussen Argentinië en Brazilië. 

Doordat 50 procent van de productie bestemd is voor de Braziliaanse markt, was de schade groot. Net als McCain kon FarmFrites bijna een maand niet leveren aan het buurland. Als gevolg daarvan moest de moedermaatschappij van Farm Frites in Nederland product uit Europa naar haar strategische klanten in Brazilië sturen waaronder McDonald"s, Burger King en Bobs. Inmiddels zouden de verhoudingen tussen beide landen zijn genormaliseerd.

De transactie is de tweede verkoop van de Europese groep in een paar maanden tijd. In januari deed FarmFrites haar aandelen in opslagbedrijf Cool Mind en in landbouwgebied San Tonino van de hand. De twee nieuwe Modern Foods aandeelhouders hebben zichzelf ten doel gesteld de activiteiten nieuw leven in te blazen, de uitvoer naar Brazilië te handhaven en synergie te zoeken met andere onderdelen van hun holding.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Bart Zirschky 26 Augustus 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelmarkt/artikel/item/10857003/FarmFrites-verkoopt-groot-deel-activiteiten-Argentinie]FarmFrites verkoopt groot deel activiteiten Argentinie[/url]
Ik ben benieuwd aan de hand van wat voor cijfers bepaald wordt dat FarmFrites de tweede grootste producent van bevoreren aardappelproducten ter wereld is.
Waarnemer 14 November 2014
Je ken je maar ergens druk over maken
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden