Farm frites

aardappelen

Nieuws Aardappelen

Poolse teler nog altijd in patstelling met Farm Frites

Aardappeltelers in het noorden van Polen hebben nog altijd geen overeenstemming bereikt met verwerker Farm Frites voor wat betreft de contractprijs komend seizoen. Collectief wordt er niet getekend om een prijsverhoging te bewerkstelligen. Dat in Nederland de prijs wél stijgt sterkt hun.
15 Februari 2022
aardappelen aardappelperceel poten

Nieuws Aardappelen

Contractprijs Farm Frites plust vooral bij Fontane

Ook Farm Frites uit Oudenhoorn heeft zijn contractprijzen voor seizoen 2022-2023 gepresenteerd. Vooral vroeg in het seizoen verhoogt het de aardappelprijzen. Schokkende veranderingen zijn er in het nieuwe contract niet te ontdekken. Fontane kent iets grotere prijsstijgingen dan Innovator.
25 Januari 2022
aardappelen pootgoed pootaardappel Innovator

Achtergrond Aardappelen

Poolse aardappelteler pikt contractprijs niet langer

'Nie' klinkt het eensgezind in Polen. Fritesaardappeltelers weigeren fritesaardappelen op contract te telen als de prijzen en voorwaarden niet verder verbeteren. Ze zijn ontevreden met de voorgestelde verhogingen waar de fabrieken voor 2022 mee komen. Bij meerdere verwerkers speelt dit, ook in de chipssector.
24 December 2021
aardappelen poten Polen

Inside Aardappelen

Farm Frites en Aviko breiden uit in Polen

Farm Frites Poland SA – de joint venture tussen Farm Frites en Aviko Potato – gaat zijn productiecapaciteit in het Noord-Poolse Lębork uitbreiden. In 2023 moet de nieuwe productielijn voor frites operationeel zijn. De grootste klant van de aardappelverwerker is Polen.
26 Juli 2021
aardappelen Gewastour2020

Inside Aardappelen

Farm Frites zoekt meerjarige verbintenis

Aardappelverwerker Farm Frites gaat voor seizoen 2021-2022 de boer op met vastprijscontracten die insteken op een 3 of 2-jarige afspraak. Dit stut een grote daling van de contractprijs en moet telers stabiliteit bieden. Daarnaast worden andere contractvormen aangeboden. Telers kunnen een kleiner volume vastleggen op een vaste prijs.
22 Januari 2021
Gerrit de Bruijne

Interview Gerrit de Bruijne (1933-2020)

'Zonder grond onder de nagels, red je het niet'

Gerrit de Bruijne, oprichter van Farm Frites en Farm Dairy, is zondag op 86-jarige leeftijd overleden. Boerenbusiness had in 2012 in haar magazine een interview met deze agrarisch entrepreneur, waarin hij terugblikt op zijn carrière, maar ook vooruit kijkt.
30 Maart 2020
Gerrit de Bruijne

Nieuws In Memoriam

Fritespionier Gerrit de Bruijne overleden

Agrarisch entrepreneur Gerrit de Bruijne, oprichter van fritesconcern Farm Frites in Oudenhoorn, is zondag na een kort ziekbed op 86-jarige leeftijd overleden. Dit meldt zijn zoon en opvolger Piet de Bruijne in een geschreven in memoriam aan de medewerkers en relaties van Farm Frites.
30 Maart 2020
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Farm Frites beloont bewaren beter

Vorig seizoen verhoogde Farm Frites integraal zijn contractprijzen met €1,50 per 100 kilo. Vanwege een spannende aansluiting tussen de oude en nieuwe oogst – na het extreme jaar 2018 – werden de af land prijzen van primeuraardappelen fors verhoogd. Voor oogst 2020 wordt dit weer afgebouwd.
7 Februari 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox