Fabriek VK dicht

Agristo neemt productie voedingsreus Heinz over

13 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Aardappelverwerker Aunt Bessie in Norfolk in Engeland, staat op het punt gesloten te worden. Reden is het aflopen van de licentie van Heinz om Aunt Bessies producten te produceren. Dat contract is in handen gekomen van het Belgische Agristo.

In de fabriek in Engeland worden sinds 1999 diepgevroren aardappelproducten gemaakt van het merk Aunt Bessies. Heinz zegt gedwongen te zijn om de fabriek te sluiten doordat de William Jackson Food Group, die eigenaar van het merk is, de licentie niet wil verlengen. De licentie eindigt in april, waarna William Jackson Food de productie terug in huis wil nemen.

Agristo neemt nu de productie van Aunt Bessies over. De Belgen wonnen het contract nadat de deal met de laatste licentiehouder Heinz afliep. Dat betekent dat de bevoorrading en productie van Aunt Bessies producten naar de Agristo-locaties in Nederland en België gaat. Merkeigenaar William Jackson Food neemt het management van het merk in eigen beheer om meer controle te hebben over de toekomstige richting van het merk. ‘We hebben eerst het Verenigd Koninkrijk doorzocht en later Europa voor een nieuwe leverancier van aardappelproducten die de kwaliteit die onze klanten verwachten kan leveren. Daaruit is Agristo geselecteerd’, aldus CEO Norman Soutar.

Voor Heinz is sluiting een volgende stap na de aankondiging vorig jaar om 250 banen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland te laten vervallen. Heinz is diep teleurgesteld over de bekendmaking, maar zegt geen alternatieve leverancier te hebben met een dusdanig volume dat de fabriek open kan houden. De komende weken bepaalt Heinz de einddatum van de productie, die ergens tussen februari en april volgend jaar zal liggen. Ook onderzoekt het bedrijf alternatieve oplossingen die de impact van de sluiting beperken of voorkomen en blijven zij zoeken naar een koper voor de fabriek.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Nieuws aardappelen

Fritesmarkt VS tapt uit een heel ander vaatje

Analyse China

Wordt frites geraakt door haperende groei in China?

Nieuws Aardappelen

'De fritesbubbel gaat vroeg of laat barsten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden