Fritesproductie

aardappelen aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Zijn alle fritesaardappelen al op?

Als je naar het aantal transacties kijkt zou je zomaar kunnen denken dat de fritesaardappelen op beginnen te raken. Echter dan zouden de verwerkers niet kunnen draaien en dat is natuurlijk zeker niet aan de orde! Met andere woorden: er liggen zeker nog aardappelen in de bewaring.
Gisteren 17:40 uur
frites

Nieuws Aardapelen

Aardappelschaarste strooit zand in exportmotor

De exportmotor van de wereldmarkt voor frites en andere bevroren aardappelproducten lijkt wel op hol geslagen. In het laatste kwartaal van 2022 is de fritesvraag wereldwijd toegenomen en hebben veel producenten hiervan kunnen profiteren. Het tekort aan aardappelen laat zich in de VS en EU gelden. Andere landen springen nu in dat gat.
Maandag 12:00 uur
frites rusland Fastfood Vkusno & tochka

Nieuws Aardappelen

Fritesfabrieken schieten als paddenstoelen uit de grond

Met het terugtrekken van Lamb Weston en McCain uit Rusland is de fritesproductie in het land op achterstand gezet. Daar laten de Russen het niet bij zitten. In een rap tempo worden nieuwe fabrieken in het land opgebouwd die moeten voorzien in de behoefte aan frites en aardappelsnacks die onder andere in de McDonald's lookalike fastfoodketen Vkusno & tochka worden geserveerd.
14 Maart 2023
frites aardappelverwerking frituur

Nieuws Aardappelen

Aardappeltekort VS laat zich gelden op fritesmarkt

Amerikaanse aardappelbedrijven zijn 2023 goed begonnen. De export van aardappelproducten als frites, chips en aardappelzetmeel is met een kwart tot een derde toegenomen. Maar die medaille heeft ook een keerzijde. De Verenigde Staten is niet in staat om in de eigen behoefte te voorzien. Daar profiteren de Belgen en Nederlanders van.
13 Maart 2023
aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking frituur

Analyse Aardappelen

Verwerkingscijfer januari schiet naar recordhoogte

De aardappelverwerkende industrie is in vliegende vaart aan de eerste maand van 2023 begonnen. Niet eerder werden er in januari zoveel aardappelen verwerkt. En een naar verhouding groot deel daarvan komt ook nog eens gewoon uit Nederland.
24 Februari 2023
aardappelen aardappelperceel china

Analyse Aardappelen

Een slapende reus is wakker op de fritesmarkt

De fritesexportmarkt heeft in 2022 kennis gemaakt met een ‘new kid on the block’. De hoge kostprijs en verkoopprijs van frites heeft namelijk ook een keerzijde. Het zorgt ervoor dat nieuwe landen een kans krijgen om product te exporteren. Dat heeft ook impact op de export vanuit Europa en Noord-Amerika op de korte en lange termijn. Wordt 2020 een keerpunt in de friteshistorie?
16 Februari 2023
frites

Analyse Aardappelen

Fritesindustrie in trek bij beleggers

De aardappelverwerkende industrie is een vrij gesloten bolwerk met veel particuliere niet beursgenoteerde bedrijven. De sector lijkt bovengemiddeld goed te draaien en beleggers ruiken hun kansen. De goede resultaten bieden niet alleen kansen voor investeerders maar ook voor de telers lijkt er wat te veranderen in de aardappelmarkt.
16 Januari 2023
frites

Nieuws Aardappelen

Niet eerder werd zoveel voor frites betaald

De prijs van een ton diepgevroren frites uit Europa is op de wereldmarkt in een jaar tijd met 65% toegenomen. In oktober nam de prijs met nog eens 8% toe. Dat heeft kopers niet afgeschrikt, al gaan landen verschillend om met de ongekende prijsstijgingen. De oorlog heeft duidelijk impact op de afzetmarkten in Oost-Europa, maar dit doet niets af aan de recordcijfers die de fritesmarkt opschrijft.
26 December 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox