Fritesproductie

frites

Nieuws Aardappelen

Niet eerder werd zoveel geld verdiend met frites

Europese fritesproducenten kijken met een zeer goed gevoel terug op 2023. Het geëxporteerde volume bereikte een recordhoogte, al werd in de tweede helft van het jaar duidelijk gas teruggenomen. Het is vooral het financieel resultaat dat de West-Europese producenten gunstig stemt. Dat lag bijna een derde hoger dan in 2022.
1 April 2024
frites

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Nog altijd kunnen Europese fritesproducenten bouwen op een zeer goede fritesafzet én zeer hoge verkoopprijzen. Tegelijkertijd neemt de exportmarkt wel gas terug. Het komend halfjaar wordt daarom cruciaal. Pikken kopers de hoge prijzen nog wel, of moeten verwerkers terrein prijsgeven?
27 Februari 2024
frites

Nieuws aardappelen

Fritesmarkt VS tapt uit een heel ander vaatje

Het kon niet op bij de export van bevroren aardappelproducten wereldwijd. De marktstemming blijft bij veel partijen opperbest, maar nieuwe exportcijfers tonen een heel ander beeld. Dat is in de Verenigde Staten het geval. Het land zag zijn uitgevoerde volume behoorlijk teruglopen. In eigen land heeft het bovendien moeite om alle aardappelen een plekje te geven.
20 Februari 2024
china Fastfood

Analyse China

Wordt frites geraakt door haperende groei in China?

De Chinese economie vertoont wat haarscheurtjes. De groei blijft achter op de verwachtingen en de omvangrijke vastgoedsector wankelt. Deze week kwam China met een pakket de economie te stimuleren. Als grote speler op de (agrarische)grondstoffenmarkt kan de Nederlandse agrarische sector daar ook een staartje van mee pakken.
29 Januari 2024
frites

Nieuws Aardappelen

'De fritesbubbel gaat vroeg of laat barsten'

De verwerking van aardappelen groeit wereldwijd zo hard dat de afzet ervan vroeg of laat stagneert of zelfs gaat dalen. Dat concludeerde Daniel Metheringham – onderdirecteur landbouw en duurzaamheid bij McCain Noord-Amerika – tijdens de Potato Business Summit. In de komende drie jaar wordt tot wel 4 miljoen ton productiecapaciteit bijgebouwd wereldwijd. Vinden al die frites een koper?
22 Januari 2024
Clarebout

Analyse Aardappelen

Omzet Clarebout in 2022 ruim boven miljard euro

Net voor de jaarwisseling, dus een paar weken geleden heeft Clarebout Potatoes zijn jaarcijfers over 2022 gepubliceerd. Voor het eerst in de historie gaat een Belgische aardappelverwerker door de omzetgrens van €1 miljard. Om precies te zijn is de omzet van Clarebout Potatoes in 2022 bijna €1,1 miljard, ruim 60% hoger dan in 2021.
9 Januari 2024
frites aardappelverwerking frituren

Nieuws Aardappelen

Belgische verwerkers liggen op ramkoers

Aardappelverwerkers in België liggen op koers om opnieuw een record neer te zetten. Het eerste kwartaal in het nieuwe verwerkingsseizoen zijn ze zeer sterk begonnen. Niet eerder werd zoveel diepvriesfrites geproduceerd. Kan de sector voor het tweede jaar op rij een grondstoftekort pareren?
9 December 2023
frites

Achtergrond Aardappelen

Fritesvraag stabiliseert op hoog prijsniveau

Europese exporteurs van frites blijven profiteren van een solide vraag naar hun producten over heel de wereld. Nadat de zomermaanden iets rustiger verliepen, zien landen als België, Nederland en Frankrijk hun wereldwijde afzet groeien.
29 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden