Meerderheidsbelang Yellow Chips

Amerikanen baas van Nederlandse chipsmaker

9 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf Diamond Foods heeft een meerderheidsbelang genomen in het Nederlandse Yellow Chips. De Emmeloordse chipsproducent blijft opereren als een onafhankelijke dochteronderneming en het managementteam blijft intact. Dat heeft Diamond vorige week bekend gemaakt.

Yellow Chips dat sinds mei 2013 aan de weg timmert in het biologische segment brengt chips als private label of als eigen premiummerk op de Europese markt. Momenteel produceert de fabrikant al groentechips onder het merk Kettle Chips voor Diamond. Directeur en CEO van Diamond, Brian Driscoll, is tevreden over de verwerving van het belang van 51 procent.

‘Daarmee kunnen we beter concurreren in de groeiende plantaardige chipstrend in het Verenigd Koninkrijk en Europa. We zijn blij met het Yellow Chips team, dat voor ons een product van hoge kwaliteit levert.’ De samenwerking moet de Europese verkoop verhogen en de distributie in het Verenigd Koninkrijk uitbreiden.

Oprichter Vincent van Gorkom van Yellow Chips en lid van het managementteam is verheugd over het vormen van een team met Diamond. ‘De afgelopen maanden hebben we al nauw samengewerkt. We gaan profiteren van de omvang, marketingskills en het distributienetwerk van Diamond. Wij zien ernaar uit om onze producten onder de aandacht van een groter publiek te brengen en de marktpenetratie in het Verenigd Koninkrijk en Europa te vergroten.’

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Chipsfabriek PepsiCo start in moeilijke tijden in Polen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden