Aardappelmarkt 2018

frites aardappelverwerking frituur frituren

Inside Aardappelen

Verwerkers leggen plafond 5 euro hoger dan in 2016

Terwijl de aardappelmarkt in de omringende landen vragend aanvoelt, lijkt de Nederlandse markt zich in het oog van de storm te bevinden. De markt voelt rustig aan en aardappelverwerkers lijken niet bereid om meer dan €30 te willen betalen.
30 Januari 2019

Inside Aardappelen

Fysieke markt blijft ongemeen spannend

Kan de markt verder stijgen, of lijkt deze wat te stabiliseren? DCA-marktexpert Edwin Burgers vertelt in dit marktbericht meer over de huidige prijsontwikkelingen. Ook vergelijkt hij dit jaar met vorig jaar.
28 Januari 2019

Inside Aardappelen

België trekt de kar bij de start van 2019

Na een bijzonder jaar heeft 2019 een bemoedigende start. De aardappelmarkt zette rondom Kerst een stijgende tendens in, met een duidelijk vastere ondertoon. Hierover vertelt DCA-marktexpert Kees Maas meer in dit video-marktbericht.
7 Januari 2019
tekenen contract handtekening Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Clarebout doet flinke stap omhoog in contract 2019

Traditioneel gezien druppelen rond de jaarwisseling de eerste contractprijzen voor het komende hoofdoogstseizoen binnen. In de eerste weken van het nieuwe jaar zullen de verwerkers de weg op gaan om met de telers om tafel te gaan over de teelt en prijsstelling.
31 December 2018
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Belgen zetten Nederlandse notering fors hoger

PotatoNL maakte afgelopen week een fikse stap. Wat was hier de reden voor, en volgt er wellicht meer? De notering start in 2019 in ieder geval op het hoogste niveau van 2018.
24 December 2018
aardappelen aardappelbewaring Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Aardappeloogst in Canada valt tegen

De aardappelopbrengsten in Canada zijn fors lager, zo maakte de aardappeltelersvereniging van het land bekend. Waar in Europa de droogte de akkerbouwers parten speelde, had dat in Canada een andere reden.
21 December 2018

Inside Aardappelen

Wanneer wordt plafond van 30 euro doorbroken?

De cash settlement is wat verder opgelopen en het is de vraag wat de bovenkant van de markt gaat doen. Kunnen we door het betonnen plafond van €30 heen? Dit en meer hoor je in dit marktbericht van DCA-marktexpert Edwin Burgers.
17 December 2018
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking verwerking

Inside Aardappelen

Dagen voor Kerst niet donker op aardappelmarkt

Vorige week werd al duidelijk dat de probleempartijen aan het opdrogen zijn, waardoor de onderkant van de marktprijs in beweging kwam. Lange tijd was de markt in de ban van de af land aardappelen en het dwingende aanbod van partijen (met name van het ras Bintje) die niet of nauwelijks bewaarbaar bleken.
14 December 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox