Import neemt af

Franse aardappelindustrie ziet toekomst zonnig in

18 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Een toenemende vraag naar (diepgevroren) aardappelproducten in Zuid Amerika, Australië en China zorgt ervoor dat Franse aardappelverwerkers een rooskleurig beeld hebben voor wat betreft de toekomst. Een toenemend areaal zorgt voor minder afhankelijkheid van de import.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er werden meer aardappelproducten verkocht in seizoen 2014-15. De totale omzet van de sector nam met 1,4 procent toe, op een niveau van 730 tot 740 miljoen euro. Volgens Arnaud Delacour, voorzitter van de brancheorganisatie voor aardappelverwerkers UNPT, is de toekomst positief gestemd. Er zijn momenteel vooral kansen voor de export van chips naar Argentinië, Brazilië, China en Australië zegt hij. De markt in deze landen is met 10 procent gegroeid.

Het areaal aardappelen in Frankrijk is de laatste jaren wel iets gegroeid. Die ging van ruim 113.000 hectare – in 2012 – naar 119.000 dit jaar. Daarnaast neemt ook het areaal zetmeelaardappelen voor het derde jaar op rij af. Dit gat wordt dus duidelijk door de consumptieteelt opgevuld.

Grote aardappelverwerkers en producenten in Frankrijk zijn ondermeer Pinguin Lutosa, McCain en Clarebout. Zij concentreren zich in Noord-Frankrijk, waar de meeste aardappelteelt plaatsvindt.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden