Peen

peen wortels

Analyse Peen

Gekte alom op een onnavolgbare peenmarkt

De peenmarkt toont twee gezichten. Als je puur kijkt naar de vraag naar gespoelde peen, dan kan je de indruk krijgen dat het niet overhoudt. De echte Oostblokspoelers hebben moeite om voldoende werk binnen te slepen. Heel veel vrije peen is er echter niet meer en dat sterkt het vertrouwen onder telers om vast te houden aan stevige prijzen of daar zelfs nog een schepje bovenop te doen.
17 Maart 2023
peen

Analyse Peen

Hoge prijzen gooien de peenmarkt in slot

De situatie op de peenmarkt is onderhand best bijzonder te noemen. De prijs op de boer blijft stappen omhoog maken. Dan zou je denken dat dan er of heel veel vraag is naar peen is of dat voorraad een eind opraakt. Maar van beide is eigenlijk geen sprake.
10 Maart 2023
peen

Analyse biologisch

Honger naar biologische peen nog niet gestild

8 Maart 2023
peen foodbusiness

Analyse Peen

Telers houden het roer stevig vast op peenmarkt

Telers zitten vast in het zadel en als een spoeler of handelaar wil kopen moet hij over de brug komen. Dat is in een notendop wat er gebeurt op de peenmarkt. Kansen zijn er zeker en de prijs kan misschien nog wel een stapje maken. We moeten alleen niet te overmoedig worden zo waarschuwen verschillende insiders.
3 Maart 2023
akkerbouw peen wortels

Analyse Peen

Peenmarkt maakt opmerkelijke sprongen

Wat er gaande is op de peenmarkt is moielijk te duiden op het moment. De prijs maakt stappen maar de vraag geeft daar niet echt aanleiding toe. Slecht is het zeker niet maar het is overdreven te stellen dat spoelers omkomen in het werk.
24 Februari 2023
aardappelen peen uien biologisch

Analyse Peen

Peenmarkt probeert de uienmarkt te kopiëren

Verschillende spelers op de peenmarkt roeren zich behoorlijk. Telers hebben het idee dat de beer nu echt los is en sommige handelaren en spoelers gaan daar voor een deel ook wel in mee. De markt maakt vreemde sprongen volgens verschillende insiders.
17 Februari 2023
peen wortels

Analyse Peen

Peenmarkt tart de economische logica

Een saaie week was het bepaald niet op de peenmarkt. Er zijn verschillende transacties gedaan op hoog niveau. Telers hebben het gevoel dat er nu echt wat gaande is op de markt en worden zodoende in hun vertrouwen gestrekt.
10 Februari 2023
akkerbouw peen wortels

Analyse Peen

Telers en spoelers leven in parallel universum

Telers en spoelers zijn op dezelfde peenmarkt actief maar tussen hoe ze de markt beleven is een verschil van dag en nacht. Sommige telers hebben het idee dat er volop gespoeld wordt en dat er een vragende markt is. Verschillende spoelers merken ondertussen op de het allemaal maar heel gewoontjes is.
3 Februari 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse Biologisch

Biologische telers denken dat er meer in het vat zit

De stemming op de markt voor biologische uien en peen trekt voorzichtig aan. Vooral bij de uien kijken telers met een schuin oog naar wat er in de gangbare markt gebeurt. Afnemers gaan echter nog niet massaal de boer op.
2 Februari 2023
peen foodbusiness

Analyse Peen

Nederlandse peenmarkt zit grotendeels op slot

Het loopt bepaald niet storm op de peenmarkt. Telers zitten met goede peen zitten vast in het zadel en spoelers kunnen of willen daar nog niet in. Dat maakt het in de handel voor directe levering erg rustig is.
27 Januari 2023
peen

Analyse Biologsich

Telers houden vertrouwen in de biologische markt

Telers met goed product hebben het gevoel dat er meer in het vat zit en houden de deuren dicht. Kopers zijn echter voorzichtig. Er is daarom relatief weinig handel in biologische aardappelen, peen en uien.
27 Januari 2023
peen peenbewaring

Analyse Peen

Flink gat tussen goede en mindere peen

Taai en weinig handel is typerend voor de peenmarkt op het moment. Dat past op zich ook wel bij deze tijd van het jaar. Een deel van spelers op de markt maakt zich daar geen zorgen om terwijl andere toch wat water bij de wijn doen om maar wat handel opgang te krijgen.
20 Januari 2023
aardappelen

Analyse Biologisch

Biologische markt loopt stroef door beperkte vraag

Telers hebben geen grote haast met verkopen en handelaren hoeven de markt niet op om biologische aardappelen, uien en peen te kopen. Dat is in een notendop hoe de biomarkt op het moment getypeerd kan worden.
19 Januari 2023
peen

Analyse Peen

Handel komt moeilijk los op de peenmarkt

De peenmarkt blijft vooralsnog stroef. Een belangrijk deel van het aanbod dat bij de telers loskomt is niet de beste peen en in het exportkanaal is het rustig. Dat helpt de stemming niet. Maar over of dat terecht is verschillende de meningen.
13 Januari 2023
aardappelen

Analyse BB Biologisch

Op biologische markt voert vertrouwen de boventoon

Telers houden de stemming erin op de markt voor biologische markt voor aardappelen, peen en uien. Voor heel veel handel zorgt dat overigens niet. Maar er komen nog kansen voorbij, zo lijkt de heersende gedachten onder telers.
13 Januari 2023
peen wortels

Analyse Peen

Hoge verwachtingen zetten rem op de peenmarkt

Weinig handel en een stroeve markt. Zo laat de peenmarkt zich omschrijven. Telers hebben de kosten voor koeling gemaakt en mits de kwaliteit van de peen goed is, willen ze op de prijs nog niet echt bewegen. De handel krijgt de prijs van de gespoelde peen nog niet omhoog. Dat creëert een patstelling op de markt.
6 Januari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox