Peen

peen peenoogst

Analyse Peen

Het blijft stroef gaan op de peenmarkt

Het kabbelt een beetje voort op de peenmarkt. Er is relatief weinig handel en zowel teler als spoeler kijken de kat uit de boom. Kwaliteit is wel een punt van aandacht bij de vroege peen die nu nog vast staat.
Gisteren 12:15 uur
peen peenoogst

Analyse Peen

Bodem in de peenmarkt lijkt zich te vormen

Beperkte vraag en telers die niet koste wat het kost peen willen rooien. Dat zorgt op het moment voor een markt die lastig te duiden is. Het vaste werk loopt gewoon goed door bij de meeste spoelers, maar daar houdt het ook wel een heel eind op. Zowel voor telers als spoelers moeten de krenten in de pap nog komen.
15 September 2023
peenoogst

Analyse Peen

Peenmarkt zit tussen servet en tafellaken

Vroeg in het peenseizoen kunnen we het niet noemen, maar voor het rooien van peen voor de bewaring zijn we nog een paar weken te vroeg. En dat is ook gelijk het manco in de peenhandel. De markt valt nu even tussen wal en schip.
8 September 2023
peen peenoogst

Analyse Peen

Kwaliteit staat centraal op stroeve peenmarkt

Een relatief goed groeiseizoen en een soepele markt gaan in de peenwereld op het moment niet hand in hand. De vraag zou iets beter en breder moeten zijn om de stemming er wat beter in te krijgen.
1 September 2023
peen peenoogst

Analyse Peen

Vraag naar peen mag nog wel wat aantrekken

De vraag naar peen wil er nog niet lekker inkomen. Sommige spoelers kunnen zich daar vrij makkelijk bij neerleggen en wachten gewoon even af. Ander proberen juist van alles en nog wat om die vraag maar aan te slingeren. En de teler? Die staat erbij en kijkt er naar zou je haast zeggen.
25 Augustus 2023
peen

Analyse Peen

Kopers van peen leunen achterover en zien het wel

Echt soepel wil het nog niet gaan in de peenhandel. De markt is erg volatiel bij een brede prijsrange. Dat maakt de kopers van gespoeld product voorzichtig. En die terughoudendheid sijpelt door verder in de keten.
18 Augustus 2023
peen peenoogst

Analyse Peen

Telers houden de peenprijs in de benen

Het is zoeken en aftasten op de peenmarkt. Aanbod is er, maar telers zeggen niet zonder meer ja op elk bod dat ze krijgen. Spoelers zijn ondertussen voorzichtig met het aangaan van verplichtingen. Zij twijfelen nog welke kant de markt opgaat.
11 Augustus 2023
peen

Analyse Peen

Het is overrekenen in peen handel na weersomslag

Vroeg leeg met de oude peen en een relatief laat voorjaar. De verwachtingen waren dan ook gespannen bij aanvang van het nieuwe seizoen. Na een paar zeer turbulente weken met zeer uiteenlopende transacties en prijzen beginnen de contouren zich nu een beetje af te tekenen.
4 Augustus 2023
transactie app

Aangeboden door DCA

Ruim 4.000 leden bij 1-jarig bestaan Transactieapp

Wat begon als een idee is uitgegroeid tot een onmisbare tool voor veel agrarisch ondernemers in Nederland en België. Op 1 juni aanstaande viert de DCA Transactieapp haar 1-jarig bestaan met maar liefst 4.000 leden.
12 Mei 2023
peen

Analyse Peen

Peenmarkt in de ban van zeer krap aanbod

De peen is zo ongeveer op. Dat is de zeer korte samenvatting van wat er gaande is op de peenmarkt. Spoelers met eigenvoorraad puzzelen hoe ze dit seizoen uit kunnen zingen en handel is er bar weinig. Op de boer is bijna alles wel vergeven. Het zijn vooral spoelers die onderling nog wat uitruilen.
5 Mei 2023
peen foodbusiness

Analyse Peen

Spanning in de peenmarkt loopt verder op

Het aanbod van peen houdt bepaald niet over om het maar eens voorzichtig te zeggen. Waar vorig jaar de vraag was hoe krijgen we de peen weg voordat de nieuwe komt is het nu kunnen we de huidige voorraad uitsmeren om het te redden tot de nieuwe oogst?
28 April 2023
peen

Analyse Peen

Enorme variatie in kwaliteit en prijs van peen

Telers zitten over het algemeen vast in het zadel op de peenmarkt. Spoelers merken ondertussen dat het niet meevalt om wat handel voor export los te krijgen. En als geen van beide partijen in beweging wil komen, krijg je een markt waarin iedereen wijst zonder dat er veel gebeurt.
21 April 2023
peen

Analyse Peen

Goede grove peen, daar zoeken kopers naar

Allemaal verschillende en vaak nog eens tegengestelde belangen maken het er niet makkelijker op te duiden wat er op de peenmarkt gebeurt. Qua export richting Oost-Europa is het niet overdreven druk, maar het is ook weer niet zo dat er helemaal niets gebeurd. Datzelfde gaat ook op voor de handel op de boer.
14 April 2023
peen

Analyse Peen

Geen wederopstanding op de peenmarkt

Aan theorieën en verwachtingen is geen gebrek over hoe het verder gaat op de peenmarkt. Verschillende spelers op de markt heilig overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Op zich niet erg maar als kopers en verkopers erg uiteenlopende ideeën hebben niet veel naar elkaar toe willen bewegen wordt het er in de handel bepaald niet drukker op.
7 April 2023
peen peenoogst

Analyse Peen

Het lukt telers en spoelers nauwelijks elkaar te vinden

Tussen de vraagprijs en de prijs waarop de handel wordt rondgemaakt zit bijna altijd wel wat speling. Op het moment blijft het op de peenmarkt niet bij een beetje ruimte maar zit er een gapend gat tussen wat telers en speculanten vragen en wat spoelers willen betalen.
31 Maart 2023
peen

Analyse Peen

Gekte alom op een onnavolgbare peenmarkt

De peenmarkt toont twee gezichten. Als je puur kijkt naar de vraag naar gespoelde peen, dan kan je de indruk krijgen dat het niet overhoudt. De echte Oostblokspoelers hebben moeite om voldoende werk binnen te slepen. Heel veel vrije peen is er echter niet meer en dat sterkt het vertrouwen onder telers om vast te houden aan stevige prijzen of daar zelfs nog een schepje bovenop te doen.
17 Maart 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox