Peen

peen peenoogst

Analyse Peen

De peenmarkt blinkt uit in stilte

Er zit weinig leven in de peen handel. Het seizoen voor de af land peen gaat richting het einde maar zit er nog niet op. Daarnaast is het in de export erg rustig en dat doet de kooplust geen goed.
Eergisteren 12:25 uur
peen peenoogst Agrifoto

Analyse Peen

Telers en handel hebben moeite elkaar te vinden

Behoorlijk stroef en weinig handel, zo laat de peenmarkt zich omschrijven. Telers zitten vast in het zadel en houden de mogelijkheden op de peen nu af te zetten of in de koeling te rijden. De afzet is niet van dien aard dat spoelers moeten bijkopen op het moment.
18 November 2022
peen Agrifoto

Analyse Peen

Verwachtingen lopen uiteen op de peenmarkt

Spoelers en telers staan behoorlijk verschillende in de peenmarkt. De boer ziet het over het algemeen zitten omdat er al vroeg veel peen is geruimd terwijl de spoeler toch wat voorzichtiger is en kijkt naar de beperkte vraag vanuit Oost-Europa.
11 November 2022
peen peenoogst Agrifoto

Analyse Peen

Spanning op de peenmarkt wordt opgevoerd

Telers, spoelers en handelaren in peen hebben een totaal verschillende beleving van dezelfde markt. De spoelers zien een vraag die relatief klein is, terwijl telers vooral in de ban zijn van lagere opbrengsten. Dat zorgt voor een spanningsveld in de markt.
4 November 2022
peen peenoogst Agrifoto

Analyse Peen

Bodem op peenmarkt in zicht, teler kiest positie

Het rooien van peen voor in de bewaring is aan de gang en zowel de telers als de handel kiezen positie. De opbrengsten vallen daarbij niet mee. Door het grote aanbod blijven de prijzen onder druk staan, hoewel de bodem aardig in zicht lijkt.
21 Oktober 2022
peen peenoogst Agrifoto

Analyse peen

Fors aanbod af land drijft peenprijs naar beneden

Het aanbod van peen is fors gegroeid en er wordt veel aangeboden op het moment. Vooral door de hogere bewaarkosten lijkt er meer peen afland aangeboden te worden. Dat drukt de prijs van B-peen. C-peen is en blijft schaars op het moment.
14 Oktober 2022
peen peenoogst Agrifoto

Analyse Peen

Minder vraag drukt prijs B-peen verder naar beneden

Het wordt rustiger op de peenmarkt en tegelijkertijd neemt het aanbod toe. Dat drukt opnieuw de prijs van b-peen. De beschikbaarheid van grove peen daarentegen blijft gering.
7 Oktober 2022
uien

Analyse BB Biologisch

Vertrouwen in de biomarkt zorgt nog niet voor handel

Het vertrouwen is er op zich wel in de markt voor biologische aardappelen, peen en uien. Dat zorgt alleen nog niet voor veel handel. Met name bij de aardappelen en uien is het erg rustig. Alleen in de peenhandel gebeurt er redelijk wat op het moment.
29 September 2022
peen wortels

Analyse Peen

Aanbod van peen neemt beetje bij beetje toe

Er komt voorzicht aan wat meer aanbod van peen. De markt wordt overigens niet overvoerd, zeker het aanbod grove peen houdt nog niet over. De grote vraag is of dat zo blijft. Vooral door de hoge kosten voor bewaring lijkt er meer belangstelling voor af land verkopen van peen.
23 September 2022
peen

Analyse Peen

Regen van de laatste weken goed voor de peen

Voorzichtig aan begint er wat meer aanbod van peen te komen. De vroege rassen lopen er zo langzamerhand uit en de markt gaat voorzichtig aan eens kijken hoe het er met de bewaarrassen voor staat. De hoge kosten voor bewaring zijn momenteel voor zowel de telers als spoelers een veel besproken onderwerp.
16 September 2022
aardappelen Agrifoto4

Nieuws BB Biologisch

Spelers op biomarkt houden kaarten tegen de borst

De stemming op de markt voor biologische aardappelen, peen en uien is voorzichtig positief. Toch wordt de markt gekenmerkt door relatief weinig handel op het moment. Vooral bij de aardappelen en uien kijken telers en handelaren naar elkaar en durven ze er nog geen klap op te geven.
15 September 2022
peen Agrifoto4

Analyse Peen

Aanbod van peen houdt bepaald niet over

Het aanbod van peen is aan de krappen kant en er hangt geen vroege peen die weg moet boven de markt. Dat geeft telers vertrouwen in de markt. Daar staat dan wel tegen over dat de vraag naar peen niet overdreven is.
9 September 2022
peen wortels

Analyse BB Biologisch

Stemming op biologische markt gematigd positief

De handel in biologische aardappelen, uien en peen hobbelt een beetje door. De stemming is gematigd positief maar het is nog niet echt druk. Zowel handel als telers zijn voorzichtig met wat ze doen op het moment.
8 September 2022
peen peenoogst

Analyse Peen

Telers pakken het roer op de peenmarkt

De hectareopbrengsten van de vroege peen vallen her en der flink tegen. Het aanbod van peen die direct verwerkt kan worden is daardoor aan de magere kant. Dat helpt de stemming onder de telers.
2 September 2022
uien zaaiuien Agrifoto3

Analyse BB Biologisch

Gangbaar vormt stevig vangnet voor biomarkt

De stemming op de markt voor biologische uien en peen komt er voorzichtig steeds beter in. Zowel onder telers als bij de handel groeit het vertrouwen. Bij de biologische aardappelen wil de handel nog niet echt op gang komen.
1 September 2022
peen peenoogst Agrifoto

Analyse Peen

Telers houden de boot af op de peenmarkt

De opbrengsten van de vroege peen vallen tegen. Er mag dan ook wel niet zoveel vraag naar peen zijn de markt blijft erg krap. Op korte termijn lijkt daar nog geen verandering in te komen.
26 Augustus 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief