Suiker

suiker euro

Analyse suiker

Suikerprijs heeft voorlopig weinig redenen om te dalen

Ondanks het wereldwijde suikeroverschot dat komend seizoen verwacht wordt, blijven de suikernoteringen op hoog niveau. Europa stevent wel af op een magere suikerproductie. De FAO-suikerprijsindex heeft inmiddels zijn hoogste punt in zes jaar bereikt.
Dinsdag 16:00 uur
suikerbieten frankrijk suikerfabriek

Nieuws suikerbieten

Tereos sluit suikerfabriek door krimpende bietenteelt

De Franse suikerproducent Tereos gaat een van zijn suikerfabrieken in Frankrijk sluiten. De suikerproducent is genoodzaakt tot een reorganisatie, mede doordat de komende jaren een scherpe daling van de suikerbietenproductie verwacht wordt.
9 Maart 2023
suiker

Analyse suiker

Suikerprijs weet van geen ophouden en stijgt door

De rally waarin de suikermarkt zit, blijft maar door denderen en kent geen rempedaal. De spotprijzen in Europa doen wederom een flinke stap omhoog door de lagere productie en krappere voorraden. De suikerproductie aankomend seizoen staat ook onder druk, gelet op het krimpende areaal.
7 Maart 2023
akkerbouw suikerbieten suiker bietenhoop bietenoogst

Analyse suiker

Bietenteelt EU onvoldoende om suikermarkt te voorzien

De suikerprijs in Europa is afgelopen jaar al fors toegenomen, maar heeft zijn top nog zeker niet bereikt. Er wordt fors meer geïmporteerd door het tekort op de Europese markt. Berichtgeving over de wereldwijde suikerproductie die goed lijkt, brengt de prijs nog niet van de leg.
23 Februari 2023
suikerbieten frankrijk suikerfabriek

Analyse Suiker

Suikerproductie EU kan nog wel eens lager uitpakken

De suikerbietenverwerking loopt in Europa tegen het einde. De suikerproductie valt zoals verwacht tegen waardoor de Europese suikermarkt onderdruk blijft staan. Wat ook onderdruk staat, is de bietenteelt voor komend groeiseizoen.
10 Februari 2023
boerenprotest

Nieuws Protest Frankrijk

Franse boeren de straat op na schrappen zaadcoating

Honderden Franse boeren zijn vandaag met hun trekkers Parijs in gereden. Ze protesteren tegen de steeds grotere beperkingen die aan de agrarische sector worden opgelegd. De voedselzekerheid van Frankrijk komt daardoor in gevaar waarschuwen de demonstranten.
8 Februari 2023
akkerbouw suikerbieten bietenoogst bietenplant vorst winter

Analyse Suiker

Vorst vernielt Britse bieten, Braziliaanse oogst hoger

De suikerprijzen zaten de afgelopen week in de lift. De koers liftte mee met de stijgende olieprijzen. Toen die woensdag in daalden, volgde de suikerprijs.
19 Januari 2023
Sudzucker Suedzucker

Nieuws Suiker

Südzucker weet hoge suikerprijs te verzilveren

De Duitse suikerproducent Südzucker ziet de brutowinst met 73,5% stijgen in het derde kwartaal van boekjaar 2022/23. De kosten voor grondstoffen, energie en verpakkingen zijn fors gestegen maar dat effect is meer dan gecompenseerd door een hogere Europese suikerprijs en een goede vraag en dito prijzen naar biobrandstoffen. Dat blijkt uit de kwartaal cijfers van het grootste suikerconcern van Europa.
12 Januari 2023
suiker Cosun

Analyse Suiker

Internationale suikermarkt begint 2023 in mineur

De suikernoteringen op de termijnmarkten van Londen en New York zakten gisteren (woensdag 4 januari) naar het laagste punt in drie weken. Grootste drijvers achter deze neerwaartse beweging zijn de groei in de suikerproductie bij de grootste spelers op de zuivelmarkt en de dalende prijs van ruwe olie.
5 Januari 2023
suiker euro

Analyse suiker

Suikermarkt trekt eindejaarssprint

De zorgen over krappe voorraden stuwen de suikermarkt verder omhoog. De suikerproductie valt in verschillende werelddelen verder tegen, zoals dus ook in Europa het geval is. Dat maakt dat suiker in Europa de afgelopen tijd enorm duur is geworden, dit kan ten goede komen aan de bietenprijs
22 December 2022
suikerbieten

Analyse Suiker

Suikerproductie EU zal dalen door moeizame teelt

De suikerbietenteelt in Europa ondervindt de laatste jaren veel hinder door verschillende factoren. Niet alleen de krimp in het gewasbeschermingspakket maar ook de hitte en droogte hebben de laatste jaren hun impact gehad. Dat zal resulteren in een aanzienlijk lager Europese suikerproductie. In Nederland moeten telers haast maken om de kwaliteit te waarborgen.
8 December 2022
suikerbieten

Analyse Suiker

Suikerfabrieken EU verhogen bietenprijs weer

De prijzen die telers voor bieten vangen in Europa worden steeds zoeter. Dat terwijl er al flinke prijsstijgingen zijn geweest dit seizoen. Wat betreft de oogst van de bieten verloopt het in Nederland op rolletjes.
24 November 2022
suiker euro

Analyse suiker

Suikerprijs vindt opnieuw de weg omhoog

De suikerprijs profiteert momenteel van een lagere suikerproductie op verschillende continenten en heeft de weg naar boven ingezet. Daarnaast is het wereldwijde suikeraanbod verder onder druk komen te staan door het exportquotum in India. In Frankrijk wordt de bietenoogst opnieuw lager ingeschat.
10 November 2022
suikerbieten bietenoogst

Nieuws suikerbieten

Suikerbietverwerking op 35%, suikergehalte stabiel

De suikerbietenoogst verloopt dit jaar zeer vlot met goede cijfers. Inmiddels is ruim 35% van het geplande bietenvolume al verwerkt en het suikergehalte is redelijk stabiel de afgelopen weken. Voor het huidige seizoen is het perspectief voor de bietenprijs verbeterd.
4 November 2022

Interview Dirk de Lugt

‘52 euro wordt de bodem voor bietenprijs 2022’

Het rendement van de suikerbietenteelt ligt bij menig teler onder het vergrootglas, zeker nu de kostprijs van de teelt stijgt. Dirk de Lugt, voorzitter van coöperatie Royal Cosun, praat met Niels van der Boom over de ontwikkelingen op de suikermarkt, in het bietenteelt, het rendement en de bietenprijs. 
2 November 2022
suikerbieten bietenoogst

Nieuws suikerbieten

CBS: Bovengemiddelde suikerbietenoogst in 2022

De totale opbrengst van suikerbieten in Nederland ligt dit jaar ruim boven het langjarig gemiddelde. Zo wordt de opbrengst dit jaar 8,7% hoger geschat dan 2021. Een puike hectareopbrengst is daarvoor de reden.
28 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox