Inside: Aardappelmarkt

Aardappelafzet Amerika loopt goed door

24 December 2015

De aardappelafzet in Amerika blijft soepel doorgaan, ondanks de toegenomen concurrentie vanuit Europa. Boerenbusiness Aardappelmarkt kijkt naar de opbrengsten in Amerika.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dat er de laatste maanden al veel aardappelen, waarvan het grootste deel voor fritesverwerking (3,4 miljoen ton), zijn afgeleverd is ook goed te zien als de vergelijking gemaakt wordt met oogst jaar 2013. In  2013 werd het definitieve oogstcijfer vastgesteld op slechts 17,5 miljoen ton, maar was begin december nog maar 5.8 miljoen ton afgeleverd waarvan 3,19 miljoen ton voor de verwerking van frites.

Opvallend aan de cijfers is dat de afzet van aardappelen met eindbestemming fritesverwerking goed blijft doorlopen, ondanks de flink toegenomen concurrentie met name het laatste jaar vanuit West-Europa als gevolg van de zwakker euro (eind vorig jaar nog € 1,24 tegen actueel  € 1,09). De honger naar voorgebakken eindproduct is wereldwijd blijkbaar zo groot dat zelfs de duurder geworden dollar de afzet ten opzichte van voorgaande jaren niet remt.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden